1403 лица и 991 МПС, 23 пункта за черни и

...
1403 лица и 991 МПС, 23 пункта за черни и
Коментари Харесай

Арести и санкции при полицейска акция в Хасковско

1403 лица и 991 МПС, 23 пункта за черни и цветни метали, 22 заложни къщи, 22 заведения за публично хранене и 18 автоморги и депа са били тествани в област Хасково при полицейска акция, оповестяват от ОД на Министерство на вътрешните работи. Обект на надзор са били и 80 търговски обекта.

39 акта и 245 фиша са съставили пътните служители на реда за установени нарушавания.

В Хасково, Димитровград и Симеоновград са били хванати и 7 млади мъже на възраст от 16г. до 25г., в които при обиск са открити наркотични субстанции. Иззети са общо 6,78 грама марихуана, към 5 грама бяло кристално вещество, 7 грама метаамфетамин и сгъвка пико. Образувани са 11 досъдебни и 1 бързо производства.

24-годишен е арестуван през вчерашния ден за държане на опиат в Хасково. В дома му на бул. „ Съединение “ криминалисти намерили 200 грама суха зелена листна маса с аромат на марихуана, която предал с протокол на проверяващите по формираното бързо произвеждане. Мярката му на задържане е до 24 часа.

В ръководството на полицията в Димитровград са хванати двама водачи, против които са стартирали бързи производства- 44-годишен карал „ Мерцедес “ след приложимост на алкохол 1,69 промила, а 30-годишен след метаамфетамин.

Съвместен екип на служители на реда от ръководството в Димитровград, чиновници на Национална агенция за приходите и на ОДБХ са ревизирали обект в с.Върбица, употребен за комерсиална активност, благосъстоятелност на 47-годишна димитровградчанка. В обекта, който няма документ за регистрация за реализиране на комерсиална активност, били изложени за продажба месни и млечни артикули. При контролна покупка дамата не издала и касов бон. Справка открила, че няма конфигурирано фискално устройство, защото не е записана, като търговски индивид. Установена е касова наличност в размер на 522 лв. от неотчетени осъществени продажби.

Акт по Закона за ръководство на отпадъците е формиран в Свиленград на 32-годишен от с.Доситиево, който превозвал 500 кг отпадъчно желязо в товарната си кола „ Мерцедес “ без нужните документи за транспорт и генезис и бил спрян за инспекция в Любимец.

Двама причинители на обири са били арестувани в хасковската полиция. 26-годишен отмъкнал преди 6 дни кутия за дарения от хранителен магазин в регионалния град. С разпореждане на прокуратурата той е бил арестуван до 72 часа след направени признания.36-годишен хасковлия също признал, че е откраднал телефон в края на предишния месец. С протокол той го е предал на проверяващите.

В хода на акцията от 5 къщи в с.Узунджово е конфискувана нарязана дървесина без марка. Собствениците на жилищата са предали с протоколи общо 7,1 кубика дърва без документи за генезис. Още 1,3 кубика са конфискувани от дом в димитровградското с.Радиево.

От 3 адреса в Хасково са конфискувани и 2,3 кг нарязан тютюн без бандерол. Полицаи от Харманли са иззели от две пространства на улица „ Люле Бургас “ в града и в с.Иваново общо 1120 къса безакцизни цигари, за което на собственичките им е формиран акт.

От полицията в Димитровград са конфискували артикули с лого на непокътнати търговски марки от обекти на Неделния пазар в града. От павилиони, стопанисвани от 57-годишен от Нова Загора, 39-годишен хасковлия и 40-годишна също от Хасково, са конфискувани общо 327 продукта с лого и надпис на предпазени марки без позволение на правопритежателя.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР