140 спасители и пожарникари от Грузия, Дания, Турция и Италия

...
140 спасители и пожарникари от Грузия, Дания, Турция и Италия
Коментари Харесай

Спасители в „умни“ дрехи спасяваха хора в Монтана при земетресение от 7, 2 по Рихтер

140 спасители и пожарникари от Грузия, Дания, Турция и Италия разиграха акция по избавяне на жертви на земетресение от 7,2 по Рихтер. Последствията от труса в град Монтана са 1235 починали, 1900 в неопределеност, Без ток са 20000 души, а 32 000 без питейна вода. В хотел „ Интернационал “ се организира конгрес на пчеларите и те също би трябвало да бъдат евакуирани. Свлачище се е задействало в региона на язовир „ Огоста, само че стената не е наранена. Отчасти е покрит републиканския път Монтана- Чипровци.
Според регионалния шеф Росен Белчев и началника на Центъра за професионална подготовка основен контрольор Генади Горанов най- тежко потърпевши са жителите на Монтана и Георги Дамяново. Огнеборците потушават зародили пожари. Поддържа се връзка с координационните органи на Механизма за Гражданска отбрана на Европейски Съюз. Земетресението е разрушило и една от постройките на Врачанския затвор- 6-тима мъже са на независимост, един от тях е с доживотна присъда. Евакуацията на хората се прави единствено от северния и източния излаз на регионалния център. Със заповед на министър- ръководителя е въведен Национален проект за отбрана при бедствия. Издадена е заповед за бедствено състояние в региона. Изграден е и пункт за психическа помощ. Освен състрадание локалните получават филантропична помощ от страните от Европейски Съюз. Спасителите от Турция са избавили 9 индивида, а 26 са извадени от руините и са останали живи с тяхна помощ.
Това е дребна част от сюжета на интернационалното полево обучение, което се организира в регионалния град и прилежащите села до края на седмицата.
Учението “Издирване и избавяне при опустошения в градска среда с следващи произшествия с рискови вещества” стартира през вчерашния ден и завършва на 23 март.
Турците и грузинците избавят хора по алпийски прийом, при произшествия с огромен брой потърпевши при злополука, избавят потърпевши в тунел на автомагистрала след сриване, при кални свлачища и лавини. Датчаните унищожават последствията от зародили произшествия с рискови субстанции. Чужденците употребяват и кучета за търсене на затрупани под отломки ранени жители.
Националните и интернационалните екипи организират тренировки на полигона към Центъра за професионална подготовка, язовир “Огоста”, в недостроения хирургическия блок на болничното заведение.
В учението вземат участие централни и локалните структури, реагиращи при бедствени обстановки Министерство на вътрешните работи, Академията на Министерство на вътрешните работи, монтанската “Охранителна полиция”, Гранична полиция, жандармерията и др.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР