140 млн. лв. са предвидени в бюджета на Агенция „Пътна

...
140 млн. лв. са предвидени в бюджета на Агенция „Пътна
Коментари Харесай

140 млн. лева са заложени за справяне със свлачищата

140 млн. лева са планувани в бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “ за 2019 година за свлачища по републиканската пътна мрежа. Това заяви в Габрово министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова. Тя е в града за последния полуфинал на акцията на Министерство на регионалното развитие „ Моят град е моята цитадела “.

В бюджета на организацията за идната година са заложени към 200 млн. лева доходи от винетни такси. За тежкотоварни коли винетките ще важат до 16 август 2019 година, от когато влиза в деяние тол системата и водачите им ще заплащат тол такса. Други над 200 млн. лева са планувани в републиканския бюджет от тол такси. Тези средства ще бъдат трансферирани на АПИ за ремонт и създаване на пътища, оповестяват от Министерство на регионалното развитие.

В отговор на въпрос районният министър изясни, че задачата на измененията в Закона за районното развиване е районите в България да се развиват еднообразно и да няма отлив от един район в различен, както е сега в Северна България. Ще се в посока развиването ѝ да е еднообразно с това на Южна България. Една от ограниченията, които се възнамеряват, е доизграждането на автомагистрала „ Хемус “.

Строителството на обходния път на Габрово се движи с положителни темпове, само че има малко закъснение поради открити археологически находки и изкопни действия, стана още ясно при визитата на министъра. Работи се по четири от общо петте сектора на пътя. Последният, дружно с тунела под връх Шипка, е с индикативна стойност 520 млн. лева

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР