140-годишнината от приемането на Търновската конституция, която отбелязваме днес, е

...
140-годишнината от приемането на Търновската конституция, която отбелязваме днес, е
Коментари Харесай

Борисов: Търновската конституция е символ на свобода и желание за независимост

140-годишнината от приемането на Търновската конституция, която означаваме през днешния ден, е знак на независимост и предпочитание за самостоятелност.

Днес с възприятие на национална горделивост си спомняме, че българският народ се оправя сполучливо с предизвикването да построи лични държавни институции и да одобри своя конституция, полагайки постоянните основи на политическия и правов ред след Освобождението. Това написа министър председателят Бойко Борисов във „ Facebook “ във връзка 140-годишнината от приемането на Търновската конституция.

„ Първият главен закон е от голямо значение за развиването на страната ни, поради което се отнасяме с надълбоко почитание и респект към историческото дело. Учредителното заседание реализира баланс сред конфликта на хрумвания и политики и устрема за единство по националните дела. Това основно схващане за работата в полза на обществото е еднообразно годно и належащо през днешния ден, тъй че националният ни лозунг „ Съединението прави силата “ да придвижи мощното си обръщение и за бъдещите генерации. Честит празник! “, написа още министър-председателят.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР