140 души, работещи във фабрика за обувки в Дупница, останаха

...
140 души, работещи във фабрика за обувки в Дупница, останаха
Коментари Харесай

Италински собственик остави работниците си гладни за Коледа в Дупница

140 души, работещи във фабрика за обувки в Дупница, останаха без пари измежду зима. Хората не са получавали възнагражденията си към този момент два месеца и това не се случва за първи път. Миналата година отново са останали без пари от италианския притежател.

"Преди празниците получихме задатък от 100 лв. и 60 лв. под формата на ваучерите. С тези пари трябваше да изкараме празниците ", описаха някои от работещите в обувната фабрика, съобщи NOVA.

Хората упорстват за законодателни промени, тъй че правата им на правилни служащи да бъдат обезпечени.

В същото време фабриката създава първокласни обувки за експорт, а хората не взимат високи заплати.

Всички служащи на обувната фабрика в Дупница ще получат парите си от Фонда за обезпечени вземания до края на годината, изясни омбудсамнът Мая Манолова.

Със законови промени през декември депутатите одобриха няколко хиляди служащи, съкратени заради банкрут на техните предприятия, да потърсят заплатите си по правосъден път.

Всички служащи, които през последните три години не са си получили заплатите, към този момент ще могат да ги получат от Фонда за гарантиране на вземания на служащи от фалиращи предприятия. Това разгласи омбудсманът Мая Манолова на брифинг в Народното събрание.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР