14 законопроекта внесоха депутатите още преди да са се разбрали

...
14 законопроекта внесоха депутатите още преди да са се разбрали
Коментари Харесай

14 законопроекта внесоха депутатите още преди да са се разбрали за шеф на НС

14 законопроекта внесоха депутатите още преди да са се разбрали за ръководител на Народното събрание. Докато обаче новите народни представители спорят кой да оглави новото Народно събрание, някои от групите към този момент сa почнали работа по законодателството, написа „ 24 часа “.

Осем от законопроектите са импортирани от групата на „ Демократична България “. Те са за промени и допълнения в Наказателно-процесуален кодекс, законите за здравето, електронното ръководство, защитата, трудовата миграция и защита на конкуренцията, както и в Tърговския закон. Предложили са и Законопроект за отбрана на лицата подаващи сигнали или обществено оповестяващи информация за нарушавания.

Два законопроекта са внесли и от партията на Кирил Петков и Асен Василев „ Продължаваме промяната “. Те са за противопоставяне на корупцията и за изменение и допълнение на Търговския закон. За първия заяви и самият Петков в пленарната зала.

Предложение за връщането на хартиената бюлетина са създали пък от Българска социалистическа партия. То е във импортирания от тях законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Левицата е внесла още три плана – за изменение и допълнение на законите за предучилищното и учебното законодателство и за фамилни помощи за деца, както и в Кодекса за обществено обезпечаване.

По-рано през днешния ден служебният министър на защитата Димитър Стоянов пожела триумф на новите депутати и заяви че още през днешния ден военното министерство ще внесе в Народното събрание законопроект за авиационен разход и проект програмата за вложения и рационализация на армията.

Междувременно дебатите за избор на ръководител на Народното събрание не престават към този момент над пет часа.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР