14 януари 2020 година е важна дата в света на

...
14 януари 2020 година е важна дата в света на
Коментари Харесай

Microsoft преминава към платени актуализации на Windows 7 от 2020 до 2023 година

14 януари 2020 година е значима дата в света на Windows и PC промишлеността. Именно на този ден завършва разширената поддръжка на Оценка за съвместимост Windows 7 – една от най-хубавите операционни системи в света. След тази дата Windows 7 публично ще се смята за остаряла и повече няма да получава кумулативни обновявания и пачове по сигурността. А това значи, че всички, които употребяват Windows 7 е време да се замислят за ъпдейт към настояща операционната система, а може би и за ъпгрейд.
Точно както и при Windows XP, преходът от Windows 7 към Windows XP ще бъде комплициран и дълъг развой. Към сегашен ден Windows 7 е най-популярната операционна система с 40% дял. Засега делът на Windows 10 е 38%.

Всичко това значи, че множеството компании ще би трябвало или да заплатят за новата Windows 10 или да употребяват неподдържана Оценка за съвместимост. Но преходът към нова операционната система напълно не е лесна процедура. Въпреки многочислените предизвестия на Microsoft, явно е, че доста компании и през идващите няколко години ще си останат с Windows 7.

А в този момент, за поддръжката на тези консуматори, Microsoft предлага услугата Extended Security Updates (ESU) , предвиждаща платена разработка на пачове по сигурността за остарелите операционни системи. С други думи, всички които не желаят или не са съумели в точния момент да мигрират към поддържана операционна система, в която пачовете и обновяванията са безвъзмездни, ще би трябвало или да заплащат, или съществено да рискуват сигурността на своите компютърни системи.

Microsoft заяви, че платените обновявания за Windows 7 ще излизат в продължение на 3 години. ESU за Windows 7 завършва през месец януари 2023 година. Софтуерният колос съобщи, че би трябвало да се заплаща за всяко настрана компютърно устройство. И още, с всяка минала година цената на тази услуга ще се повишава. Тази стратегия ще работи за потребителите на Windows 10 Pro и за корпоративната версия на Windows 10 с VL лиценз.

ESU дава опция на предприятията да продължат да получават обновявания по сигурността, в случай че не могат в точния момент да създадат прехода до Windows 10. Но тази услуга напълно няма да е евтина. Много хора се надяваха, че Microsoft ще удължи времето на разширена поддръжка, както стана с Windows XP. Но е явно, че повече не могат да се чакат сходни ходове от страна на Microsoft.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР