14 тона токсични отпадъци са открити във варели в района

...
14 тона токсични отпадъци са открити във варели в района
Коментари Харесай

14 тона токсични отпадъци са открити във варели край гара Яна

14 тона токсични боклуци са открити във варели в региона на гара Яна. Веществото за в този момент е незнайно, само че е елементарно запалимо. Районът е отцепен.

Яна, Район Кремиковци

Вече има арестуван за закононарушението и му е повдигнато обвиняване, оповестиха от полицията. Повече детайлности се чакат денем.

Това, което се знае досега е, че в петък вечерта е получен сигнал за мощна миризма в региона на промишлената зона на с. Яна. Незабавно тук пристигнали специалисти от Столична община и екоинспекцията. Установено е, че са изхвърлени варели с тонове токсично вещество. Какво тъкмо е то, към момента не е ясно. Районът е бил отцепен, осъществено е премерване на замърсяването на въздуха. От институциите твърдят, че няма директна заплаха за популацията. Ситуацията обаче в самия регион на замърсяването е тревожна.
Красимир Димитров, шеф на дирекция,,Аварийна помощ и предварителна защита ", Столична община: На мястото, където бяха изхвърлени варелите имаше индикатори, които измерихме с Министерство на околната среда и водите, които са много притеснителни. Съдържанието на веществата е неразбираемо и по тази причина остава тази тридневна зона от километър и половина. Това, което сме подхванали незабавно Следствен отдел към окръжна прокуратура има контракт с компания за отнасяне на рискови боклуци. Това е единственият вероятен вид за работа, тъй като това е супер рисково. Само през вчерашния ден сме изкарали към 14 тона.

Ваденето на варелите продължава и сега. Ще бъдат взети проби от почвата, с цел да се види дали е нечиста. Щабът тук остава до цялостното разрешаване на казуса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР