14 социологически агенции, обединени в Българската асоциация на професионалистите в

...
14 социологически агенции, обединени в Българската асоциация на професионалистите в
Коментари Харесай

Социологически агенции с остра рекация след изказване на Христо Петров

14 социологически организации, обединени в " Българската асоциация на експертите в маркетинговите проучвания и изследванията на публичното мнение " (BAMOR) излязоха с остра реакция против изявление на Христо Петров, прочут още като Ицо Хазарта, по Нова тв.

Изследователите на публичното мнение показаха възмущението си от изказване на музиканта и продуцент, който е кандидат-депутат, че " социологическа организация е желала през 2021 година 100 хиляди лв. за издание на данни в интерес на " Продължаваме промяната ", осведоми Dir.bg. Изказването си Христо Петров е направил в предаването " На фокус с Лора Крумова " по Нова телевизия на 18 септември 2022 година

В декларация до медиите социолозите упорстват Христо Петров и управлението на " Продължаваме промяната " в лицето на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев " да назоват обществено организацията, която " на предишните избори ни е желала 100 хиляди лева, с цел да дадат % от горната страна ".

По думите им сходни " безадресни мнения " освен вредят на работата на тези организации и анкетьори, които добросъвестно и съгласно професионалните стандарти правят социологически изследвания, само че и посредством основаването на съмнение към всички поддържат корупционна среда, против която Политическа партия заявява, че се бори.

" Със страдание означаваме, че сходни офанзиви се случват в дните на национална предизборна акция, когато резултатите от социологически изследвания имат още по-висока осведомителна стойност за обществото ни ", показват от BAMOR.

" Апелираме към всички анализатори - социолози, политолози, публицисти, цивилен организации и други, да се причислят към нашата позиция за неразпространение на безадресни обвинявания и да пожелаеме изясняването на този случай, вместо да се зареждат следващите кавги ", гласи позицията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР