14 сигнала за наводнени сгради и паднали дървета и клони

...
14 сигнала за наводнени сгради и паднали дървета и клони
Коментари Харесай

14 сигнала за наводнени сгради и паднали дървета заради силния дъжд

14 сигнала за наводнени здания и паднали дървета и клони са постъпили на тел. 112 поради мощен дъжд в доста градове в страната, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. 

Най-много сигнали са постъпили на територията на област Плевен – за наводнени пътни сектори и три здания. Съобщения има и от градовете Кюстендил, Дупница, Петрич, Сандански и София.

Буря събори тухли и дъски от покрива и минарето на джамията Фетих Мехмед в центъра на Кюстендил, съобщи БНР. Няма потърпевши хора.

Министерството на вътрешните работи предприе редица превантивни действия, свързани с динамична метереологична прогноза.

От Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " са изпратени предизвестия и инструкции за предприемане на ограничения до регионалните шефове и кметовете на общини. Подобни инструкции са разпратени до всички структури на вътрешното министерство, като е основана нужната организация за повишение на готовността на всички структури на ГДПБЗН за оказване на подпомагане на локалната власт, при нужда.

Дадени са нужните инструкции за наблюдаване на сериозните точки от пътната и водна инфраструктура и за обезпечаване на непрекъсната информация за тяхното положение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР