14 са установените положителни проби за COVID-19 в Сърница до

...
14 са установените положителни проби за COVID-19 в Сърница до
Коментари Харесай

Ситуацията в Сърница ескалира! Вече 14 са положителните проби.

14 са откритите позитивни проби за COVID-19 в Сърница досега, сподели на конференция в Пазарджик основният държавен здравен контрольор доцент д.р Ангел Кунчев. Кунчев изясни, че към този момент не се постановат ограничаващи ограничения за град Сърница, включващи контролно-пропусквателен пункт или уединяване на обитаемото място.

По думите му става дума за фамилни огнища и ще се ограничи придвижването на хора единствено от тях. Доц. Кунчев сподели също, че по-точни данни за обстановката ще има след 2 - 3 дни, когато излязат всички резултати от взетите проби. Към този миг няма хора с изявена клиника, с риск за здравето и живота.

„ Препоръчваме на хората, които са създали резервации в къщите за посетители в Сърница за тази събота и неделя, да ги анулират и да лимитират визитите си там през идващите 14 дни. Освен това ще помоли имамите да лимитират визитите в локалните джамии, където се събират доста хора ", добави доцент Кунчев. Той сподели още, че здравните управляващи ще се оправят с огнището в границите на 10-на дни.

Трима чиновници на общинската администрация в град Сърница са инфектирани с ковид, заяви от своя страна заместник-областният шеф на Пазарджик Йордан Кожухаров. Той изясни, че контактните с тях лица са сложени под карантина.

"В понеделник общината ще стартира работа, откакто там приключат дейностите по стерилизация. Затворени за визити са детската градина, пенсионерският клуб, локалното читалище. Осъществява се прецизен надзор от страна на Министерство на вътрешните работи и здравните управляващи за спазването на наложена карантина и противоепидемичните ограничения в комерсиалните обекти, хотелите и религиозните храмове в град Сърница ", сподели Кожухаров.

Кметът на община Сърница Неби Бозов е с негативен тест. Поради спецификата на неговата работа, обаче няма да бъде поставян под домашна карантина.

Продължава вземането на проби от поданици на общината, които са били контактни със инфектираните. До момента са взети над 120 проби.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР