14 са жителите на Бургас, които доказано са заразени с

...
14 са жителите на Бургас, които доказано са заразени с
Коментари Харесай

Случаите на заразени с коронавирус в Бургас вече са 14

14 са жителите на Бургас, които потвърдено са инфектирани с COVID-19, съобщи на постоянния брифинг шефът на РЗИ Бургас доктор Георги Паздеров.
От през вчерашния ден към този момент има един излекуван, който е изписан за домашно лекуване, откакто е дал две негативни проби.
" В болничното заведение с потвърден ковид останаха трима души. Единият през днешния ден го изписахме след две негативни проби. Тези тримата също са в доста положително положение и желаят да си потеглят. Трябва да покажат двете негативни проби, което към този момент още не е станало. Иначе имаме признат през вчерашния ден един пациент, който е подозрителен, взета му е проба, която през днешния ден ще забележим какъв е резултата от нея ", изясни шефът на УМБАЛ Бургас доктор Миразчийски.
В Бургас ще постановат санкции на жителите, които не съблюдават наредбите на изключителното състояние и се разхождат в парковете на града. Това сподели през днешния ден шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Радослав Сотиров:
“Започваме от през днешния ден със сформиране на актове за разходки в паркове и алеи. Глобата е до 5000 лв. “.

В града стартира и всеобща стерилизация. Започва вторият стадий по дезинфекциране на ромския квартал „ Победа “. Ще се влиза в дворовете и празните пространства отвън уличната мрежа. " От 29 март сутринта е засилено полицейско наличие в картал „ Победа “, като има мобилни групи вътре в квартала и обособени КПП-та по периферията. Целта е да не допуснем безотговорно придвижване на лица от и към квартала, единствено по необходимост ", сподели още старши комисар Радослав Сотиров.
От общината припомнят, че в бургаските кметства не престават да раздават флакони с дезинфектант на домоуправителите.
В Центрове за административни услуги " Възраждане ", " Меден рудник ", " Приморие " - ЦГЧ, " Зора " - " Лазур ", " Изгрев ", " Освобождение " - " Славейков ", " Долно Езерово ", както и в кметствата на градските квартали, могат да се получат гратис флакони с дезинфектираща течност. С тях би трябвало да се обработват общите площи в многофамилните жилищни здания, като входни порти, асансьор, дръжки и други постоянно докосвани повърхности.

Екипи на РЗИ и представители на Община Бургас са ревизирали предприятията " Кроношпан ", " Елкабел ", " БМФ Порт Бургас " и " Трансвагон " по сигнали за нарушавания на реда за работа в изискванията на пандемия.
Община Малко Търново съобщи за прилагане на Комплексен онкологичен център Бургас нова кола за спешна помощ. Ключовете на автомобила връчи на шефа на здравното заведение.в края на брифинга на Общинския спешен щаб кметът на Малко Търново Илиян Янчев.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 30 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР