14 пъти осъждан рецидивист отива за пореден път в затвора,

...
14 пъти осъждан рецидивист отива за пореден път в затвора,
Коментари Харесай

14 пъти осъждан рецидивист отива за пореден път в затвора

14 пъти осъждан рецидивист отива за следващ път в пандиза, оповестиха от Окръжния съд в Русе.

Поредното отиване зад решетките на 33-годишния А. Р. става факт, откакто състав на Окръжния съд анулира наложеното от Районен съд – Русе наказване пробация и му наложи отнемане от независимост за период от пет месеца при първичен общ режим. Решението на Окръжен съд – Русе е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.

Случаят е от 8 август 2018 година, когато подсъдимият прибрал в раницата си разнообразни артикули от магазин на обща стойност 240,90 лева, и се измъкнал, без да ги заплати.

Първоинстанционният съд е приел, че по делото са налице многочислени смекчаващи отговорността условия – признание, демонстрация на сериозно отношение, полагане на труд, осъществяване на лекуване за наркотична взаимозависимост, заради което му е наложил наказване пробация. Прокурорът протестирал това наказване като занижено и очевидно незаслужено.

След разбор на всички доказателства по делото, въззивният съд одобри доводите на прокуратурата за основателни, отчитайки 14-те предишни осъждания за другия закононарушения. Според окръжните магистрати налаганите санкции, в това число и престоя в пандиза, не са стимулирали подсъдимия към спазването на законите, а районният съд е следвало да регистрира също така и огромния брой отнети движимости и проявената комбинативност и непримиримост.

 

tvn.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР