14 папки с доказателства за нарушение на изборите занесе Мая

...
14 папки с доказателства за нарушение на изборите занесе Мая
Коментари Харесай

След изборите: Искане за касиране и обвинения за неверни твърдения

14 папки с доказателства за нарушаване на изборите занесе Мая Манолова в общинската изборна комисия. Тя твърди, че има тежки нарушавания, свързани с изборните описи, с изборните протоколи, с бюлетините и броенето им, както и с организацията на изборния развой.

 Мая Манолова: Тежки злоупотреби с гласовете на столичани не би трябвало да бъдат оставени без последици, по тази причина внасяме тази тъжба, с цел да бъдат разобличени изборните нарушавания, изборните фалшификации. Въпросът е ще има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ.
От ГЕРБ упрекнаха Манолова, че употребява езика на омразата и внушението. Категорични са, че като най-голямата и виновна партия няма да разрешат да са непрекъснат обект на изказвания, които не дават отговор на истината.

Цветомир Паунов, ГЕРБ: Давността за Костинброд още не е изтекла. Да видяхте рейсове с двойни дъна? Чудовищни операции - изнасят се бюлетини, бюлетини се карат в чужбина, вотът ще бъде сменен. Но тези същите приказки ние сме ги слушали от същите хора, които през днешния ден като изгубили изборите в София търсят своето опрощение.
Днес тъжби в изборната комисия внесоха и трима претенденти от Българска социалистическа партия, неспечелили изборите в София - за регион Люлин, Красна Поляна и Искър. Кандидатът за Искър е дал през днешния ден в министерски съвет и службите записи за съперника си, които по този начин и не стана ясно за какво са изпратени навръх него.

Борис Цветков: 18 записа от видеокамера, на които се вижда по какъв начин претендентът за кмет, моят конкурент в регион Искър, през целия избирателен ден на 3-ти се договаря с ромски тартори, престъпно проявени хора, хора с присъди.
Опонентът Иво Цеков отхвърли обвиняванията.

Иво Цеков, определен за кмет на регион Искър: Абсолютно ще окажа всякакво и цялостно подпомагане по изнесените по този начин изказвания в не знам и аз по какъв начин да го нарека... в обстановката, в която пред дома ми, на 10 метра от вкъщи ми, където вървя всеки ден, съм сниман.
Междувременно и министър председателят Бойко Борисов разяснява настояването за анулиране на изборите с думите, че не го интересува.
Бойко Борисов: Те имат 15 съветници, ГЕРБ имат 27, кое да е по-честно в София. Аз желая за президент анулиране на изборите, но той му свърши мандата към този момент.
Бойко Борисов сподели, че не е съществено да се желае анулиране и още веднъж честити на всички спечелили.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР