14 оферти от архитектурни колективи от България, Италия, Франция, Румъния,

...
14 оферти от архитектурни колективи от България, Италия, Франция, Румъния,
Коментари Харесай

Архитекти от 6 страни с оферти за новия облик на пл. Света Неделя в София

14 предложения от архитектурни колективи от България, Италия, Франция, Румъния, Русия и Турция са подадени в Международния конкурс за абстрактен план за възобновяване на площад " Св. Неделя " в София, оповестяват от Столичната община.

Най-много са българските и италианските екипи, а по едно предложение има от френски, румънски, турски и съветски архитекти.

Офертите бяха отворени през вчерашния ден - единствено поръчка за присъединяване, в която архитектурните колективи показват професионалния си опит досега. На 20 и 21 юни 15-членното жури ще организира финално съвещание, на което ще избере седем от тях и ще предложения създателите да разработят планове за обновлението на площада. След това предложенията ще бъдат класирани, като получилият първа премия ще получи покана от Столичната община за реализация на плана.

 Архитекти против изискванията за ремонт и към
Архитекти против изискванията за ремонт и към " Света Неделя "

Условията не са директно свързани с качеството на плановете, само че убиват конкуренцията и предизвикват монополите

Предвижда се реконструкцията на пл. " Св. Неделя " да стартира през 2020 година.

В интернационалното жури вземат участие експерти от целия свят, както и изявени българи. Всички членове са преподаватели или гостуващи лектори в международно известни университети.

Столичната община разгласи Международния конкурс за обновяването на " Св. Неделя " през 2018 година Основното условие в него е опазване на историческия му темперамент , основаване на връзка сред пешеходните пространства, актуален градски дизайн, налична среда и икономическа целенасоченост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР