14 милиона лева са дълговете на врачанската болница стана ясно

...
14 милиона лева са дълговете на врачанската болница стана ясно
Коментари Харесай

14 милиона лева са дълговете на врачанската болница, която има нов директор

14 милиона лв. са задълженията на врачанската болница стана ясно на днешното общо годишно заседание на здравното заведение. Беше определен и нов изпълнителен шеф на болничното заведение.

15 хиляди души са лекувани във врачанската болница през 2017 година С 1/4 от приходите по клинични пътеки или 3 мил. и 400 хиляди лева са платени остарели отговорности, за които има запори. Още над 1 млн. лева са изхарчени за такси на правосъдни реализатори. 

Това демонстрира финансовият доклад на здравното заведение, който беше признат на общо заседание на сдружението, в което главен акционер е страната. Събранието одобри подадената оставка на досегашния изпълнителен шеф Орлин Цветков. 

Мястото му зае Евгений Любенов, който е заемал управителни позиции в системата на опазването на здравето. Осигуряването на качествено здравно обслужване за популацията от региона и постоянно погашение на заплатите на личния състав са главните цели в работата на новия шеф. Той акцентира, че  е осведомен с тежките проблеми на болничното заведение, измежду които са задълженията й и напускането на медицински фрагменти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР