14 март преди две години, което започна с проби и

...
14 март преди две години, което започна с проби и
Коментари Харесай

2 извънредни години, вижда ли му се краят?

14 март преди две години, което стартира с проби и неточности на 13 март, в самия завършек на работния ден – към 5 без 20 следобяд. Причината беше формалното оповестяване на първите случаи с коронавирус19 в България в нощта против 8 март, за които се знаеше най-малко от 1 март, само че бавеха съобщаването.

Като ни подкараха, и до момента сме в изключително състояние – сега публично най-малко до 31 март. През последните седмици позабравихме ковид, тъй като от 24 февруари сме на вълна войната в Украйна – на 500 км от нас. Нова извънредност. С новия порив на бежанци към страната – този път доста повече, в сравнение с ни докара предходният конфликт на Великите сили – в Сирия преди 6 и половина години.



Вижда ли му се краят?

За примирието вярата ми е във френския президент Макрон, който има нещо като месец до изборите с първи тур на 10 април, на които се разиграва вторият му мандат и е най-заинтересован да реши казуса.

Ако не стане тия дни, има късмет към и след 16 април (в небето работите се гледат плюс/минус 5 дни от датата), споделят астролозите. Не се смейте на този аргумент – в края на 2019 година, когато разправяха, че през 2020 година ще ни затворят по къщите и военни ще ни подреждат от тв приемника по какъв начин да живеем, а половината бизнес ще банкрутира в границите на 2 година никой не им вярваше.

На Путин и Зеленский не разгадавам – и двамата са национални актьори. А изборите, които Демократите на Байдън би трябвало да вземат са чак наесен, когато се преизбира и Си Дзинпин.

За ковид в България сигурно не разгадавам на държавното управление. Г-жа здравният министър обещаваше по 500 000 имунизирани на месец, а те са 5 пъти по-малко, да не приказваме, че са най-много бустери.

Не желая да мисля за композиция от война и коронавирус19 дълготрайно време. Дано да приключим с тези две изключителни години и да изгрее слънце – за нас и за целия свят!

Борис Ангелов
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР