14 лекари, фелдшери, медицински сестри и шофьори от варненския Център

...
14 лекари, фелдшери, медицински сестри и шофьори от варненския Център
Коментари Харесай

Варненската Спешна помощ се радва на голям интерес от страна на младите лекари

 14 лекари, фелдшери, медицински сестри и водачи от варненския Център за незабавна здравна помощ са на едноседмично образование в София за " Подобряване на изискванията за лекуване на незабавните положения ". Всички те дружно със свои сътрудници от още 11-т Центъра за незабавна помощ се събраха за първия курс в столицата, провеждан от медици с опит от болницата за незабавна медицина " Н. И. Пирогов ". Включена е и тематиката за експанзията против медици, под названието " Насилие - характерни тежки обстановки, подлежащи на медицински надзор ", оповестява Радио Варна.

В момента във варненския Център за незабавна здравна помощ работят към 100 лекари, 100 медицински сестри и 100 водачи. Обичайно се поддържат 22-ва дежурни екипа.

Обучението се финансира от Министерство на здравеопазването, по европейски план с общ бюджет 7 млн. лева, които са 100% безплатна финансова помощ.

Варненската " Спешна помощ " се радва на огромен интерес от страна на младите лекари, за разлика от други Центрове в страната, показа за Радио Варна доктор Рашева. През 2019 за трета поредна година в Центъра са прeдоставили опция за процедура на студенти, завършващи " Медицина " и част от тях, по-късно стартират работа при нас. Някои остават до момента в който си намерят друга работа, други по-дълго до момента в който защитят компетентност. От последния випуск на Медицински университет-Варна постъпиха 15 лекари, разясни шефът.

През м.г. в Центъра са получили шест напълно нови коли за спешна помощ. Три от колите работят във Варна, а останалите три насочихме в нашите районни звена в Провадия, Долни чифлик и Дългопол. До края на 2021 година се надяваме от Министерство на опазването на здравето да съумеят да подменят целия автопарк, означи още доктор Мая Рашева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР