14-годишното момиче, което вчера беше открито в двора на Професионалната

14-годишното момиче, което вчера беше открито в двора на Професионалната ...

Момичето, вързано с верига, било проблемно.

14-годишното момиче, което вчера беше открито в двора на Професионалната гимназия по туризъм в град Провадия с верига на крака, било проблемно. Лелята се грижела добре за него и се чудела как да го възпитава. Това стана ясно от обясненията на кмета на града Жоро Илчев и социалната работничка, която наблюдавала семейството пред БНТ.
То остава в кризисния център, каза още Илчев. Там ще му бъде направена съдебно-медицинска и психиатрична експертиза.
"Това е проблемно момиче, което често е бягало от вкъщи. Регистрирано е за дребни кражби, които са били по-скоро, за да покаже, че съществува", коментира кмета.
По думите на социалната работничка, наблюдавала семейството, няма данни за насилие от страна на лелята към детето. Жената отглежда още брата и сестрата на момичето, които майка им отказала да гледа. Лоша компания карала 8-класничката да краде и лъже.
Лелята казва пред репортер: "Не исках да я връзвам, тя обеща да не бяга, но отново го направи." Според обясненията й то бягало, за да извършва кражби. Само за последните дни успяло да избяга от дома на леля си повече от 20 пъти.
Момичето е било настанено в дома на леля си като приемно семейство с решение на Провадийския районен съд през 2013 год. Срокът на настаняването бил тригодишен. Той е удължен и действа и в момента.
Вчера лелята отново вързала детето с верига за леглото, но то успяло да избяга и прекарало остатъка от вечерта в двора на училището, където го намерил портиерът.
Образувано е досъдебно производство за противозаконно лишаване от свобода на непълнолетен.
Откриха 14-годишно момиче с верига, леля му го връзвала

Източник: actualno.com