14-годишното момиче, което вчера беше открито в двора на Професионалната

...
14-годишното момиче, което вчера беше открито в двора на Професионалната
Коментари Харесай

Момичето, вързано с верига, било проблемно

14-годишното момиче, което през вчерашния ден беше намерено в двора на Професионалната гимназия по туризъм в град Провадия с верига на крайници, било проблематично. Лелята се грижела добре за него и се чудела по какъв начин да го възпитава. Това стана ясно от обясненията на кмета на града Жоро Илчев и обществената работничка, която следила фамилията пред Българска национална телевизия.
То остава в спешния център, сподели още Илчев. Там ще му бъде направена съдебно-медицинска и психиатрична експертиза.
" Това е проблематично момиче, което постоянно е бягало от у дома. Регистрирано е за дребни обири, които са били по-скоро, с цел да покаже, че съществува ", разяснява кмета.
По думите на обществената работничка, следила фамилията, няма данни за принуждение от страна на лелята към детето. Жената отглежда още брата и сестрата на момичето, които майка им отказала да гледа. Лоша компания карала 8-класничката да краде и лъже.
Лелята споделя пред кореспондент: " Не желаех да я вързвам, тя даде обещание да не бяга, само че още веднъж го направи. " Според обясненията й то бягало, с цел да прави обири. Само за последните дни съумяло да избяга от вкъщи на вуйна си повече от 20 пъти.
Момичето е било настанено в дома на вуйна си като приемно семейство с решение на Провадийския областен съд през 2013 год. Срокът на настаняването бил тригодишен. Той е продължен и работи и сега.
Вчера лелята още веднъж вързала детето с верига за леглото, само че то съумяло да избяга и прекарало остатъка от вечерта в двора на учебното заведение, където го намерил портиерът.
Образувано е досъдебно произвеждане за незаконно отнемане от независимост на малолетен.
Откриха 14-годишно момиче с верига, вуйна му го връзвала
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР