14-годишно момиче изчезна в бурното море край Варна във вторник.

...
14-годишно момиче изчезна в бурното море край Варна във вторник.
Коментари Харесай

Търсят тийнейджърка изчезнала в морето край Варна

14-годишно момиче изчезна в бурното море край Варна във вторник. Организираната издирвателна акция към този момент не дава резултат. През нощта акцията бе прекъсната, само че през днешния ден напъните на спасителите не престават.

В продължение на няколко дни флагът е бил червен, а спасителите са призовавали хората да не влизат в морето, защото е неразрешено.

„ Те обаче освен не извършват нашите оказания, а постоянно сме и обиждана, че сме страхливци ”, сподели пред бТВ старши спасителят Георги Есов, който е бил на плажа по време на случая.

„ Единственото средство, с което можем да ги спрем, е свирката. Никой обаче не се преценява с нас. Когато има възбрана е безусловно безхаберие да пуснеш децата си сами в тези талази ”, добави той.

Затова спасителят приканва да има плажна полиция, която да има пълномощията да глоби хората, които без да пита влизат в морето при червен байрак.

Тази заран водолази са почнали издирвателна интервенция. Условията обаче са тежки - морето е с доста дънни ями на дълбочина от 2 до 5 метра. Има и мощно течение. При тези условия интервенцията ще бъде затруднена, изясни Камен Кукуров, шеф на щаба на Военноморските сили.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР