14-годишно момиче е с травми по главата и счупен нос

...
14-годишно момиче е с травми по главата и счупен нос
Коментари Харесай

Баща преби зверски дъщеря си във Варна, провеси я през терасата!

14-годишно момиче е с контузии по главата и строшен нос след побой, нанесен от татко му. За случая потвърдиха от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

Сцената се разиграла във Варна, а детайлности описа в " Тази събота " по bTV майката на потърпевшата тийнейджърка Ирина Янкова.

Тя и брачният партньор ѝ са разведени и сега са в правосъден спор за родителските права над децата им.

" Вчера щерка ми беше доста свиреп пребита от татко си. Това, което съумях да схвана от нея, е че е желал да я убие, провесил я е през терасата, удрял я е със свещник в главата. Имала е голям брой кръвонасядания ", описа ужасената майка.

През годините тя и децата ѝ неведнъж били пострадали от насилието на бащата. Янкова изпращала сигнали до полицията, до прокуратурата, до Агенцията за протекция на детето, в това число и до омбудсмана Мая Манолова.

Резултатът от сигналите – заповед за отбрана от домашно принуждение, а бащата е в интервал на пробация.

Състоянието на пребитото момиче е устойчиво, оповестиха от отделението по детска хирургия във Варна. Лекарите са открили травма на главата, удари в гръдния панер и в корема. По-сериозни са контузиите по главата, има строшаване на носа.

Родителските права над момичето обаче са присъдени на бащата. През декември Сливенският областен съд взема решение да ги даде на майката, само че решението още не е влезнало в действие.

През февруари момичето изразило предпочитание да отиде при татко си във Варна, тъй като се затъжило за сестра си, която също е при него. Тийнейджърката споделила на майка си, че татко ѝ се е трансформирал.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за телесна щета в изискванията на домашно принуждение.

Отдел " Закрила на детето " ревизира случая, а резултатите от инспекцията ще станат ясни след празниците.

Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР