14-годишно момче е ранено от непълнолетните, които вчера стреляха и

...
14-годишно момче е ранено от непълнолетните, които вчера стреляха и
Коментари Харесай

Стрелбата на тийнейджърите в Пловдив била едночасова и хаотична

14-годишно момче е ранено от малолетните, които през вчерашния ден стреляха и по рейс в Пловдив, оповестиха от прокуратурата. Металните сачми от въздушните револвери на двамата арестувани възпитаници минали на милиметри от главата на полицайка, съобщи бТВ.

Момчетата, на 14 и на 15 години, са стреляли от терасата на шестия етаж на жилищен блок. В ръката на техен връстник попаднали две сачми, а покрай окото на полицайка, минавала по улицата, прелетели други две, прибавиха от държавното обвиняване.

" Стрелбата е безредна, по движещи се цели, по хора и коли и в продължение на един час са били отправяни изстрели ", заяви районният прокурор на Пловдив Петър Петров.

Час след подадените сигнали полицията арестува стрелците и изземва оръжията

" Закупено е оръжието в наличието на родител. Вторият самичък закупува оръжие, което е неприемливо. Това което изясняват е, че не подозират, че могат да настъпят такива последствия поради дистанцията, от което стрелят ", добави шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив гл. комисар Васил Костадинов.

Съседи чули гърмежите.

" Чувам чат, чат. Аз се изплаших, крещя това са напряко сачми ", сподели съседката Малина Кисова.

Собственикът на оръжейния магазин отхвърля за продажбата на револверите. Преди три години пламнали фойерверки в магазина му провокираха гърмежи и пожар.

От прокуратурата споделиха, че ще бъде формиран акт на притежателя на магазина.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР