14-годишната Симона, която пострада тежко при ПТП на спирката на

...
14-годишната Симона, която пострада тежко при ПТП на спирката на
Коментари Харесай

Спасиха 14-годишната Симона от Варна! Тя вече се движи, храни и се усмихва!

14-годишната Симона, която пострада тежко при ПТП на спирката на кино “Тракия ", на 4 ноември тази година, към този момент не е пациент на Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лекуване /ОАРИЛ/ в МБАЛ “Света Анна - Варна ", оповестиха за Varna24.bg от здравното заведение.

След едномесечна борба за живота й, която реаниматорите организираха, и след рехабилитационни процедури, извършени в ОАРИЛ, преди няколко часа Симона бе настанена за рехабилитация и възобновяване в Клиниката по неврохирургия на незабавната варненска болница.

Зов за помощ: 14-годишната Симона, потърпевша при тежката злополука във Варна, се нуждае от кръв

Реанимация, след продължителната кома, Симона напусна в положение да се движи и независимо, в ясно схващане, съответна, контактна и усмихната.

В клиниката по неврохирургия тя няма да бъде подлагана на оперативни интервенции.

“Симона се движи доста добре, след рехабилитацията, която й е извършена в Реанимация. При нас предстоят още няколко рехабилитационни дни и изписване ", разяснява доктор Ридиан Неделко от клиниката по неврохирургия на МБАЛ “Света Анна - Варна ".

Друг млад пациент на МБАЛ “Света Анна - Варна - Иван, който през лятото в тежка злополука загуби майка си и баба си, продължава да е в положение на будна кома. В резултат на съответното лекуване в клиниката по неврохирургия, в границите на повече от 6 месеца, Иван предстои на превозване до Германия, където да бъдат извършени идващите стадии от възобновяване му.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР