14-годишната Жени Кринчева завоюва второ място в международния музикален конкурс

...
14-годишната Жени Кринчева завоюва второ място в международния музикален конкурс
Коментари Харесай

14-годишната Жени Кринчева със супер успех в международен конкурс

14-годишната Жени Кринчева завоюва второ място в интернационалния музикален конкурс " On the music waves " 2024. Новата й ария “Hopeless “ беше отличена от журито на състезанието, поставяйки я преди сръбския и след италианския представител. Международните съдии, сред които създатели на песни, композитори, музиканти, реализатори и продуценти от “EMI ", " BMG Ricordi ", " Airplane! Records ", " Musica e Rivoluzione ", " Universal Edition ", " Universal Music Publishing ", " Warner Classics ", " Walt Disney Records ", " Cantieri Sonori ", " D`altro canto ", оповестиха решението си в края на месец март.

Освен че надарената тийнейджърка извършва “Hopeless “, Жени е и в основата на нейното основаване, дружно с бийтмейкърa Роби (Роберто Николов). „ Песните, основани от Роби, са част от репертоара на най-хубавите български актьори като „ Молец “, Мила Роберт, Дара Екимова, Ника- споделя Жени- Истински щастлива съм от опцията да творим дружно и да бъдем оценени на толкоз високо равнище. “

По основаването на песента Жени работи и с друга млад и надарен актьор Александър Георгиев- A.L.E.K.S., който е приключил композиране в British Institute of Modern Music в Манчестър и е един от интензивно настоящите реализатори в България и Англия. Участието му в музикалния формат „ Гласът на България “ го прави цялостен любим на тийн публиката и наставник на млади музиканти, а работата му с Жени Кринчева прибавя изумителна доза фикция и щипка финес в “Hopeless “.



Проектът „ Hopeless “ е първият, в който Жени взе участие като създател на текст и музика, само че за аранжимента се доверява на майстора в сектора Светослав Кепчелюв - Svett. Неговият реформаторски дух и изпипване на всеки подробност в звука са непокътнатата му марка, а лекотата, с която работи довежда до онази фина сензитивност, изкачила песента до второ място в " On the music waves " 2024.

Освен музикалните и креативен качества на песента, журито остана впечатлено и от тематиката на „ Hopeless “. Самата Жени избира посоката като отблясъци на възприятията, които бушуват в нейния тинейджърски свят. Песента е вик за разкриване на хубостта и тишината вътре в нас и внушава, че самите ние би трябвало да търсим и имаме вяра в чудесата на живота.

Журито отдели особено внимание и на 14-годишната българска изпълнителка, като дефинира тембъра й като доста хубав и безапелационен, а самата Жени - като една от очакванията на новото потомство международни актьори.

Повече за Жени Кринчева:

Макар единствено на 14 години Жени има зад тила си поредност от осъществени планове, като шлифова своя глас под управлението на одобрения вокален възпитател Искра Милкова.

В интервала 2016-2022 година Жени Кринчева записва 25 нови истински песни - детски, с фолклорни претекстове, както и песни, отдадени на България, чиито създатели са едни от най-хубавите български поети и композитори: Ангелина Жекова, Виктор Самуилов, Петя Кокудева, Христина Димова, Светослав Лобошки, Щерион Пилидов, Красимир Гюлмезов, Росен Парлапанов, Живко Василев.

През 2021 година надарената изпълнителка доближава финала на „ България търси гений “ и става един от най-разпознаваемите млади актьори. Същата година показва и е реализатор на песента “Моя е тая земя ” по текст на Ангелина Жекова и музика на Щерион Пилидов, която печели огромната премия за нова българска ария, след единомислещо гласоподаване от аудитория и жури и става химн на Историческия парк.
През 2022 година Жени е видяна от украинския музикален продуцент и композитор Руслан Квинта, който я дефинира като най-чувствения нов международен глас и основава особено за нея песента „ Fly “. Това е първият интернационален план за Жени.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР