14-годишната баскетболна надежда на Академик Бултекс 99 Симеон Димитров официално

...
14-годишната баскетболна надежда на Академик Бултекс 99 Симеон Димитров официално
Коментари Харесай

Талант на Академик Бултекс е Изгряваща звезда на Пловдив за 2018 г.

14-годишната баскетболна вяра на Академик Бултекс 99 Симеон Димитров публично получи наградата си за Изгряваща звезда на Пловдив за 2018 година, откакто стана победител в първата анкета на осведомителна организация „ Темпо Нюз “ и електронния уебсайт TempoNews.net. Допитването бе за установяване на най-хубав и проспериращ млад състезател на Пловдив от груповите спортове за миналата година и се организира след допитване до спортните публицисти в града и кореспондентите за Пловдив на националните медии. Второто място остана за младата волейболистка на Марица Александра Миланова, а третото – за младия футболист на Ботев Станислав Шопов.

Специалната купа бе връчена на Мони от депутатът и член на Изпълкома на БФС Димитър Георгиев, в наличието на президента на Академик Бултекс 99 Васил Врачев. Миналата година Симеон дебютира при мъжете единствено на 13 години и бе с съществена заслуга за неповторимия требъл, който реализира пловдивският отбор до 14 години – Шампионската купа, Купата на България и Балканската купа. Освен това Мони игра с триумф за Балкан в младежката Евролига и бе поканен бе поканен на мощния шампионат за подрастващи, родени през 2003 и 2004 година, в италианския град Казале Монферато, където игра за тима на римския Стела Адзура.

" Благодаря на уредниците, щастлив съм, че завоювах анкетата, това ще ме стимулира още повече. Надявам се това тя да стане традиция и от ден на ден деца да упражняват баскетбол ", сподели Симеон Димитров. - Надявам се тази година да ми е още по-силна. В мъжкия баскетбол е доста друго – всички са мощни физически, бързи са, имат отлична пукотевица. Работата с тях обаче ми дава опит, а и всички в тима се отнасят доста добре с мен и ми оказват помощ, само че до момента в който ги стигна имам още доста, доста работа. Благодаря на старши треньора Йордан Иванов, който ме е научил на всичко в баскетбола и с него спечелихме две трофеи – до 12 и до 14 години. Постоянно е в залата и доста оказва помощ на всички. Преживяването ми в Италия бе доста прелестно, само че там равнището може да се съпостави с нашето при юношите и даже при мъжете. Играе се друг баскетбол ", сподели още Мони.

Младият баскетболист призна, че неговият идол е звездата на Далас Лука Дончич. Той е единствено на 19 години, само че е напълно приключен състезател, разяснява Симеон. Ръководството на клуба ни е осигурило всичко належащо за естествен подготвителен развой и най-важното – ремонтирана и отоплена зала. Завърши надареният баскетболист на Академик Бултекс 99.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР