14-годишна българка влезе в националния отбор на САЩ по художествена

...
14-годишна българка влезе в националния отбор на САЩ по художествена
Коментари Харесай

Българка в националния на САЩ по художествена гимнастика

14-годишна българка влезе в националния тим на Съединени американски щати по художествена гимнастика. Гергана Петкова е измежду 12-те определени девойки сред 12 и 15 години на провелия се шампионат на страната в Грийнсбъро, Северна Каролина, научи HotArena .

В първия ден от надпреварата Гери се показа чудесно на обръч , само че на втория апарат изпусна топката. Затова не бяхме сигурни дали ще успее да влезе в националния тим.

На идващия ден изигра съвършено бухалки и лента, и съумя да се класира. С татко й сме доста горди и радостни от постигнатото!

Дано и отсега нататък да продължава в същия дух ”, разяснява щастливата майка на състезателката Вероника Петкова, цитира „ България през днешния ден ”, базирайки се на chicago.bg. Родената в Съединени американски щати гимнастичка е дете на български имигранти, запалени по спорта.

Баща й има лична застрахователна компания и е уредник и футболист в единствения български тим при над 40-годишните „ Ботев–Чикаго ”. Успехът на Гери Петкова не е инцидентен.

Тя тренира от 4-годишна и е обучавана от най-хубавите треньорки в художествената гимнастика в САЩ–българките Ангелина Йовчева, Йорданка Такова, както и Наталия Климук, която е от Беларус. Гери се възпламенява по гимнастиката от сестра си Вяра, която също е доста надарена състезателка.

Но каката претърпява тежка травма на 14, а продължителното лекуване я отхвърля от спорта и тя отпътува в лицей. Гери продължава да върви по нейните стъпки до момента в който е определена за „ Елит ”.

След триумфа на Гери й следва лагер с националния тим на Съединени американски щати през януари 2019 година. До тогава тя ще продължи да се приготвя в клуба в чикагското предградие Барийнгтон.

След провеждането на лагер-сбора американската федерация по художествена гимнастика ще разпредели гимнастичките по участия на интернационалните надпревари, най-вече в Европа и Южна Америка.  
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР