14-годишен намушка с нож 13-годишно момиче в Скобелево, момичето е

...
14-годишен намушка с нож 13-годишно момиче в Скобелево, момичето е
Коментари Харесай

14-годишен уби с нож малко момиче в Скобелево

14-годишен намушка с нож 13-годишно момиче в Скобелево, момичето е умряло, оповестиха от прокуратурата в Стара Загора.
На 24 октомври в 17.13 часа, в Районно ръководство на МВР-Казанлък посредством телефон 112 е получено известие от Р. З. от Скобелево, общ.Павел Баня, че доведената му щерка му Д. Г., на 13-години, е намушкана с нож в гърдите в двора на къщата им. Пристигналият на място екип на полицията е открил лицето Т. И. на 14-години от Скобелево, за който е открито, че след спор с Д. Г. в двора на къщата на доведения ѝ татко, я е намушкал с нож в региона на гърдите.
При превозването на Д. Г. от екипа на Спешна помощ към Казанлък, същата умряла в колата за спешна помощ.
Т. И. е арестуван по Закона за Министерство на вътрешните работи за период до 24 часа и по случая е формирано досъдебно произвеждане по реда на чл.212, ал.2 от Наказателно процесуалния кодекс (НПК), като поради непълнолетието на причинителя, според чл.194, ал.1, т.1а от Наказателно-процесуален кодекс следствието се организира от следовател от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Стара Загора.
Надзорът и управлението на следствието се прави от Окръжна прокуратура-Стара Загора. Назначени са съдебно-медицинска, психолого-психиатрична и ДНК експертизи, и следва през днешния ден – 25.10.2020г. Т. И. да бъде притеглен като обвинен за закононарушение по чл.116, ал.1, т.4 по отношение на чл.115 по отношение на чл.63, ал.1 от Наказателния кодекс – за съзнателно ликвидиране на малолетно лице. След привличането на лицето като обвинен, същият следва да бъде арестуван с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Стара Загора за период от 72 часа, с оглед внасяне на искане в съда за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР