14 футболисти на Созопол от наскоро приключилия сезон остават в

...
14 футболисти на Созопол от наскоро приключилия сезон остават в
Коментари Харесай

Созопол съхранява ядро от 14 играчи

14 футболисти на Созопол от неотдавна завършилия сезон остават в клуба и за идния, заяви изпълнителният шеф Румен Димов. Той към този момент не съвместява функционалностите си с тези на старши треньор. Три кръга преди края на шампионата във Втора лига на скамейката го размени брат му Маргарит, който до тогава му беше помощник.

Ново лице в щаба е ветеранът Петър Кюмюрджиев в ролята на играещ помощник-треньор. На позициите си остават кондиционният експерт Михаил Ралев и Венелин Димов, който приготвя вратарите. След историческия си дебют в професионалния футбол през 2014 година и три сполучливи сезона във втория ешелон Созопол изпадна в Трета лига.

„ Не вършим нещастия. Когато има върхове, има и спадове. Все отново се декларирахме като център на футболната карта на България и си извоювахме престиж както в спортно-технически проект, по този начин и като база с нашия стадион „ Арена Созопол”, който е един от най-хубавите в страната”, уточни Румен Димов. В момента той прецизира последните елементи по бюджета за новия сезон.

„ Смятаме го като за Трета лига, макар че не изключваме вероятно присъединяване още веднъж във Втора лига, в случай че се появи подобен вид по административен път”, сподели още изпълнителният шеф.

„ Небесносините” са с подготвен проект за лятна подготовка. Сборът им е на 18 юни. Тимът ще тренира двуразово в домашни условия до 2 юли, когато отпътува на 12-дневен лагер в Благоевград, след което подготовката продължава в Созопол.

Предвидени са 9 контролни срещи на локалния стадион. Пет спаринга към този момент са „ заковани”: на 27 юни и 13 юли с Поморие, на 21 юли с Несебър, на 25 юли с Карнобат и на 28 юли с Черноморец Бургас. Търсят се противници за още четири инспекции.

„ Въпреки отпадането при дилетантите, успяхме да съхраним крепко ядро от играчи. Водим диалози за привличане на нови попълнения. Целта ще я обявим преди първата подготовка на 18 юни, само че бъдете сигурни, че ще останем правилни на тактиката си да преследваме максимума”, разгласи Румен Димов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР