14 филма ще видят варненци и гостите на града в

14 филма ще видят варненци и гостите на града в ...

Тази вечер във Варна ще бъде открит кино-литературният фестивал „Синелибри”.

14 филма ще видят варненци и гостите на града в кино-литературния фестивал „Синелибри”. Той ще бъде открит тази вечер във Варна и ще продължи до 24 октомври. Мотото на събитието през тази година е „Любов между редовете”.

За радио "Варна" Юлия Петкова, представител на организаторите за Варна, сподели, че "14-те специално подбрани филмови заглавия са вдъхновени от литературни произведения или са посветени на именити писатели! Тази година във фокуса на фестивала е любовта във всичките й превъплъщения.

Конкурсната програма на „Синелибри” предлага 9 кинопродукции, които вече привлякоха вниманието на световната критика и публика, а някои от тях са удостоени с отличия на едни от най-големите международни кинофоруми.

Три от лентите са посветени на литературни легенди като френската писателка Сидони-Габриел Колет, авторката на „Пипи Дългото чорапче” Астрид Линдгрен и на ирландски писател и драматург Оскар Уайлд."

Фестивалната програма ще се излъчва в зала „Европа“ на Фестивалния и конгресен център. „Синелибри” се провежда едновременно в девет града в страната, като основната част от кино-литературния фестивал е в София. /Радио Варна

Източник: dnesplus.bg