14 февруари тази година бе последният Свети Валентин за 38-годишната

...
14 февруари тази година бе последният Свети Валентин за 38-годишната
Коментари Харесай

Странната смърт на една секс терапевтка в Холивуд

14 февруари тази година бе последният Свети Валентин за 38-годишната лекар Ейми Харуик. Този ден нищо не предвеща съдбовния завършек на тази умна, красива и амбициозна жена. Късно вечерта тя се прибира в положително въодушевление от зрелище по пародия и си чати със своя най-хубав другар – Робърт Кошланд – за идното й пътешестване до Англия, оповестява

Той й предлага да посети нашумял ресторант на Острова с добра кухня.

В 1:01 часа след среднощ Ейми дава отговор, че ресторантът наподобява готин, а в 1:16 часа се получава сигнал, че се чуват женски писъци от вкъщи на Харуик под хълмовете на Холивуд.

Съквартирантката на Харуик вика полиция, а самата Ейми е открита безжизнена тъкмо под балкона си. Тя е била удушена и хвърлена през прозореца на личното си жилище.

Откарана е по неотложност в болничното заведение, само че там умира от раните си, а като причина за гибелта й е посочено съзнателно ликвидиране.

Малко по-късно Гарет Пърсхаус, софтуерен инженер, фотограф и новак комедиант, е задържан и арестуван под гаранция от 2 млн. $. Той е упрекнат в съзнателно ликвидиране и влизане с щурм. Заплашва го смъртна присъда или пожизнен затвор без право на обжалване, в случай че бъде сметнат за отговорен, а окончателното правосъдно съвещание е на 16 април.

Близките другари на Харуик знаят доста добре кой е 41-годишният Пърсхаус. За няколко месеца през 2010 година двамата са били гаджета, само че връзката им не приключва добре – Гарет е нападателен и се пробва да управлява Ейми, както потвърждават и двете ограничаващи заповеди, които са наложени на Пърсхаус през 2011 и 2012 година

Оттогава Ейми го назовава на смешка „ моят преследвач “, само че приятелите й знаят, че тя се възвръща мъчно от контузиите на късата им връзка.
Гарет остава някъде на назад във времето в натоварения и динамичен живот на Харуик и тя последователно не помни за него. Той обаче по този начин и не не помни за нея.

Тези, които са срещали Харуик, я познават като извънредно красива жена, която постоянно е безупречно облечена, обича пародия представленията и метъл концертите, както и шумните празненства. „ Елегантна, с лек готически привкус “ – по този начин я разказват хората.

По-близките другари на Ейми я познават като любопитна и с брилянтен разум. Смела и самодостатъчна, тя сама съумява да заплати образованието си в университета и докторантската си стратегия на тематика човешката половост. Междувременно я влекат и окултните науки, увлича се и по историята на Чарлз Менсън и убийството на Шарън Тейт, даже си купува нейни сутиени от един аукцион.

Интересува се от етичното препариране на животни и от съхранението на човешки органи в буркани.

Противно на всичко, тя намира нещо жизнерадостно в тези мрачни тематики и практики. Но на първо място тя е изключение в света на Холивуд – откровено загрижена и изпълнена с емпатия Ейми по натурален метод намира път до всеки и точно това я прави добър терапевт.

В началото на 2010 година Ейми се среща с Пърсхаус, който незабавно й прави усещане. Той е висок, хубав, образован и земен – доста друг от мъжете, с които Харуик по принцип излиза.

Приятелите й обаче не го харесват. Една нейна другарка го дефинира като авантаджия, който е с Ейми, с цел да натрупа известност. Друга загатва, че постоянно държанието на Гарет е било необичайно – като на извънземно, което се пробва да се научи да живее като човек.

В началото на връзката им Ейми обаче не се тормози от странностите на новото си гадже.

Тя страда от мощен боязън от занемаряване и обсесивният темперамент на Гарет й подхожда. Въпреки това единствено една година по-късно тя подава първата молба за издаване на ограничаваща заповед, а през 2012 година съумява да си я издейства.

В документите, импортирани в съда, Харуик разказва, че е била душена, блъскана в стените, ритана и удряна с юмруци. Освен това разказва по какъв начин Пърсхаус е прониквал в дома й безчет пъти, чупил е рамките на фотосите й и й е изпращал закани като „ ще става все по-зле “.

Тъй като в щата Калифорния ограничаващите заповеди изтичат след пет години, тя е трябвало да се яви в съда, само че по този начин и не го прави от боязън да се изправи против Пърсхаус още веднъж.
Eйми и Гарет Сн.: Page Six
През идващите години някой продължава да тероризира Харуик. На прочут интервал от време тя открива отвратителни публикации за себе си в гнусни клюкарски уеб сайтове. Споделя с другари, че я е боязън да пътува за по-дълго време, тъй като някой може да нарани котката й.
Въпреки това Харуик по този начин и не може да откри източника на този тормоз.

На 17 януари тази година Харуик би трябвало да участва на панел, отдаден на психологичното здраве.

Ейми идва в последния миг и малко откакто излиза на сцената, вижда Пърсхаус, който е там в ролята си на фотограф.
Според очевидци на обстановката, Гарет незабавно се озлобява, когато вижда някогашната си другарка, и стартира да крещи, че тя е лицемерка и че е разрушила сърцето му. Минало е съвсем десетилетие от връзката им…

След случая Ейми е разтърсена, а другари я поучават да си купи пикантен спрей и да смени ключалките на дома си. Терапевтката отхвърля с аргумента, че има нова съквартирантка и се усеща в сигурност. Никой не допуска тъкмо какъв брой ще се утежни ситуацията.
Какво се случва в късните часове на 14 февруари, към момента не е изцяло ясно.

Полицията открива следи от влизане с щурм и от блъскане на стълбите. Записи от охранителни камери в региона демонстрират мъж, облечен напълно в черно
а проверяващите стигат до информацията, че жертвата е изпитвала боязън от неин някогашен сътрудник.

Кошланд, индивидът, който й предлага ресторанта във Англия, си спомня, че самата Ейми му споделя: „ Ако се случи нещо с мен, Пърсхаус е отговорен “.

Гарет е задържан на 15 февруари, само че е пуснат против гаранция на 18 февруари. На идващия ден обаче още веднъж е задържан. Според двама другари на Ейми Пърсхаус е арестуван още веднъж след сигнал на китариста Дейв Наваро. В предишното Гарет настойчиво е вярвал, че Наваро е ухажор на Ейми.
Тъй като китаристът се притеснява и за своята сигурност, той звъни в полицията Пърсхаус да бъде задържан още веднъж.

Колкото до Ейми – тя се трансформира в знак на битката против домашното принуждение.

След нейната нелепа гибел стартира петиция в отбрана на жертвите на тормоз от страна на сътрудниците си. Подписката упорства за по-строги ограничения и по-широка формулировка какво влиза в листата с неща, които могат да се категоризират като домашно принуждение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР