14 души от пострадалите при верижните катастрофи на автомагистрала Тракия“

...
14 души от пострадалите при верижните катастрофи на автомагистрала Тракия“
Коментари Харесай

Кошмарни новини за пострадалите при ада на "Тракия", всеки момент може да се случи най-лошото!

14 души от потърпевшите при верижните произшествия на автомагистрала „ Тракия “ са настанени в УМБАЛ „ Св. Анна “ (Окръжна болница). От тях четирима са в по-тежко положение. Те са в реанимация в тежко положение и не може да се изключи заплахата за живота им. Това сподели  д-р Славчо Близнаков, изпълнителният шеф на УМБАЛ " Св. Анна ", представен от " Фокус ". По думите му, единият пациент има строшаване на шийни прешлени, с увреждане на гръбначния мозък и неговото положение е доста тежко. „ Има две дами с черепно-мозъчни контузии, при които са вероятни затруднения. Има жена с контузия на сърце, гръдно-коремна контузия.

Настанен в болничното заведение е и юноша със строшаване на бедро и предмишница, което също е тежка контузия “, посочи доктор Близнаков. Всички са нормализирани и положението им е предвидимо. В момента се организират лечебните мероприятия.

В същото време четирима души остават в " Пирогов " след случая, като жена на 80 години е с заплаха за живота. Тя е настанена на командно дишане в Клиниката по интензивно лекуване в болничното заведение, оповестиха от лечебното заведение, представени от " Дарик ".

Най-малкият пациент, който е двегодишно дете, се чака да бъде изписан на следващия ден. 16-годишната му майка също остава в болничното заведение, само че като негов компаньон, оповестиха медици от лечебното заведение тази заран.

Общо 7 души са постъпили в " Пирогов " след злополуката, като трима към този момент са освободени.

БЛИЦ напомня, че над 30 души пострадаха при серия от три тежки пътни случая на автомагистрала „ Тракия”. Тази заран в резултат на понижена видимост в региона на Ихтиман катастрофираха над 40 автомобила. Някои от колите бяха смачкани до неразбираемост.

Ранените бяха превозени с 14 коли за спешна помощ на столичната Спешна помощ. Към момента те са настанени в разнообразни лечебни заведения в София, като общо петима са с заплаха за живота.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР