14 души от блок 302 в район Вл. Варненчик са

...
14 души от блок 302 в район Вл. Варненчик са
Коментари Харесай

14 души от блок 302 са настанени в общински жилища

14 души от блок 302 в регион " Вл. Варненчик " са настанени в общински жилища. Там са обезпечени условия от първа нужда – пространствата са оборудвани с кревати, дрешници, топли завивки, топла вода, заяви пред публицисти през днешния ден кметът на Варна Иван Портних.

По данни на районното кметство общо жилищата във входа са 36, от които 30 обитаеми и към 15 жилищата са с по-сериозни вреди. В прилежащите входове през вчерашния ден водоподаването е възобновено.

Днес стартира разчистване на най-разрушените жилища в блока. Експерти от " ВиК - Варна " вършат оглед на водопроводната система, а от компания „ Булмарк “ ЕООД - обследват вътрешната електрическа мрежа. След разчистването на отломките ще бъде направена градивна експертиза на плочите и колони в най-пострадалите жилища и прилежащите на тях. Фирмата, която обследва постройката, е „ СС- консулт “ ЕООД. " Имаме сделка с компаниите да работят безплатно, защото парцелът е частна благосъстоятелност и нямаме доста механизми за деяние. Благодаря им за съпричастността, призоваваме и други строителни компании да се включат в акцията по възобновяване, с цел да подкрепим хората ", сподели още Иван Портних. Представители на районното кметство спомагат за почистване на региона към блока.

" Хората, които имат нужда, могат да получат помощи - еднократна, в оптимален размер до 375 лева от дирекция „ Социално подкрепяне “, и до 500 лева, след подаване на заявление в дирекция „ Социални действия “ в постройката на община Варна ", разясни кметът Иван Портних.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР