14 дни задължителна карантина въвежда от днес Пекин за всички

...
14 дни задължителна карантина въвежда от днес Пекин за всички
Коментари Харесай

Пекин въвежда 14 дни карантина за влизащите чужденци

14 дни наложителна карантина вкарва от през днешния ден Пекин за всички чужденци, които влизат в китайската столица. Причината са пет нови случая на новия топ ковид, импортирани от чужбина, заяви осведомителната организация Xinhua, представена от TACC.

ВИЖ ОЩЕ: Предупредиха за втора вълна в Китай

Според информацията чужденците ще би трябвало да бъдат под карантина за 14 дни за своя сметка в специфични центрове, оборудвани със система за здравна помощ. В специфични случаи новите жители, идващи в Пекин от други страни, ще могат да останат в карантина вкъщи, откакто лекарите преценяват положението им.

Властите в Пекин обявиха, че петте случая на коронавирусна зараза включват трима жители, завърнали се от Испания, един човек, пристигнал от Италия, и различен, дошъл от Тайланд. Освен това лекарите подозират коронавирусна зараза при осем жители, пристигнали от Съединени американски щати, Норвегия, Япония, Италия и Обединеното кралство.

По-рано Държавният комитет по опазване на здравето на КНР осведоми, че броят на жертвите на новия тип ковид в Китай през миналото денонощие се е нараснал с 10, броят на инфектираните се е нараснал с 20, други 1370 души са били лекувани и изписвани от лечебни заведения. Общият брой на случаите в Китай доближи 80844 души, 66911 се възвърнаха, а 3199 са умряли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР