14 часа продължи спасителната акция в Пирин миналата нощ, по

...
14 часа продължи спасителната акция в Пирин миналата нощ, по
Коментари Харесай

Спасеният в Пирин мъж се възстановява в болницата в Разлог

14 часа продължи избавителната акция в Пирин предходната нощ, по време на която бе изваден от бездна планински лидер, паднал от хребета Кончето.

29-годишният мъж пада от 200 м височина, само че оцелява и даже не е с доста тежки пострадвания.
Спасиха 29-годишен мъж след 14-часова акция в Пирин под Кончето Той паднал през вчерашния ден по стръмен скат от козирка в региона
Спасителите, които потеглят да го търсят, са вървели към него цели 6 часа. В избавителната акция са взели участие спасители от Добринище, Разлог и група от София.

„ Условията бяха доста тежки”, описа в предаването „ Тази сутрин” по bTV Георги Цонев – избавител доброволец, взел участие в акцията. „ Водата ни замръзна още в първите два часа, мъчно стигнахме до него, имаше доста сняг и клек – бяха покрити всички пътеки”, показа той.

Намират мъжа паднал под ръба в една преспа, мощно премръзнал с посинели устни и в хипортемия, само че незабавно вземат ограничения да го стоплят, превързват го и го обездвижват.

„ Слизането надолу също беше доста тежко, още 6 часа, само че на слизане към този момент ни посрещнаха други хора и доста ни помогнаха”, сподели още Георги Цонев.

Състоянието на падналия мъж е положително, той има пострадване на глезена и скъсани връзки и е в болничното заведение в Разлог.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР