14 български предприятия изнасят млечни продукти за Китай, съобщиха от

...
14 български предприятия изнасят млечни продукти за Китай, съобщиха от
Коментари Харесай

14 български предприятия изнасят млечни продукти за Китай

14 български предприятия изнасят млечни артикули за Китай, оповестиха от министерството на земеделието. Първите четири от тях бяха утвърдени от Генералната митническа администрация на Китайската Народна Република (КНР) през месец юли 2019 година В началото на месец септември тази година утвърждение за експорт получиха още 10 български предприятия.
През месец септември 2016 година, по време на първи мандат на Десислава Танева като министър на земеделието и храните бе подписан Протокол сред Министерството на земеделието и храните на Република България и Генералната администрация за контрол на качеството, ревизия и карантина на КНР за ветеринарните и здравни условия за експорт на млечни артикули. По това време Генералната администрация за контрол на качеството, ревизия и карантина на КНР беше китайският народен способен орган. От 20 април 2018 година това е Генералната митническа администрация на КНР. След подписването на документа 21 български компании изявиха предпочитание да изнасят своите млечни артикули за Китай.
През последните три години Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) изпращаше попълнени изискваните от китайската страна въпросници и спомагателна информация за тези български предприятия. МЗХГ и БАБХ поставят всички старания за допустимо най-скорошно одобрение от страна на Генералната митническа администрация на КНР и на останалите 7 български предприятия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР