14 български граждани бяха заподозрени в източване на 1,5 млн

...
14 български граждани бяха заподозрени в източване на 1,5 млн
Коментари Харесай

Българи източили 1,5 млн. евро с бъбречни трансплантации испански служби

14 български жители бяха обвинени в източване на 1,5 млн евро от здравната и обществената работа в Испания, съобщи Дарик.

Сънародниците ни са упрекнати, че са им направени трансплантации на бъбреци без да имат право на това иби разкрити от след извършена от локалните сили за сигурност интервенция „ Бъбреци”.

„ Испания е преди всичко в света, когато приказваме за трансплантации”, изяснява Беатрис Домингес – Гил, шефка на националната организация за трансплантации. В края на предходната година в листата на чакащите в Испания от 5538 души, 40 са българи, а 12 от тях получават орган.

Българите, потърсили испанската здравна система за избавление, през днешния ден са разследвани за източване и корист. „ Дошли сме тук с нужни документи и всичко тук е направено редно и законно”, декларира Асен Христов.

В Испания обаче декларират, че също имат листа на чакащите, имаме пациенти, които умират или им се постанова да чакат дълго. Българите са упрекнати, че са си обезпечили място в листата, представяйки фиктивни трудови контракти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР