14 aвгуст, 21.00, Опера в Летния театър 2018Тазгодишното издание на

...
14 aвгуст, 21.00, Опера в Летния театър 2018Тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Царицата на чардаша на Видин Даскалов оживява на варненска сцена

14 aвгуст, 21.00, Опера в Летния спектакъл 2018

Тазгодишното издание на Опера  Летния спектакъл предлага и една оперета, освен това не коя да е, а „ Царицата на чардаша “, неоспоримата Царица на оперетите, харесвана поради красивите мелодии, чардашовите ритми, виенския валс, възприятието за комизъм и несъмнено поради любовта. Голямата обич, която в никакъв случай не се не помни.

Но с изключение на всичко това, спектакълът на „ Царицата на чардаша “ е напълно специфичен, тъй като съставлява възстановка на фамозната театрална версия на незабравимия Видин Даскалов (1929-2001). Истинска оперетна звезда за генерации българи, Видин Даскалов беше освен най-хубавият Бони, само че и режисьорът, осъществил най-успешната и най-дълголетна режисура на „ Царицата на чардаша “ през 1996 г. 

По неговия път от дълго време върви и Александът Мутафчийски, варненецът, който наследи от Видин купата на най-хубавия Бони и на собствен ред се трансформира в звезда на Националния музикален спектакъл. Достоен почитател на Видин Даскалов и като режисьор, Александър Мутафчийски възвърне истинската режисура на Видин Даскалов в целия й искра. Художничката Ася Стоименова възвърне костюмите на Мария Трендафилова, а Гергана Караиванова - хореографията на Калина Богоева. Римейк събитието носи своята красива носталгична нотка и безусловно ще бъде вълнуващо. 

И по този начин, под диригентството на Цветан Крумов, в Летния спектакъл ще приветстваме „ Царицата на чардаша “ на Видин Даскалов, в осъществяване на Мария Павлова – Щаси, Александър Мутафчийски – Бони, Илина Михайлова – Силва, Емил Павлов – Едвин, Людмил Петров – Фери Бачи, Бойка Василева – Цецилия, Владислав Владимиров - Вайлерсхайм, Закар Гостанян – Ронсдорф, Пламен Георгиев – Мишка и Петър Петров – Нотариус Киш. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР