14 американски града поискаха да участват в глобалните преговори за

...
14 американски града поискаха да участват в глобалните преговори за
Коментари Харесай

14 американски града поискаха да заместят правителството в глобални преговори за миграцията

14 американски града желаеха да вземат участие в световните договаряния за мигрантските потоци, откакто президентът Доналд Тръмп отхвърли да бъде част от процеса.

Сред тях са Ню Йорк, Чикаго, Вашингтон и Атланта. Те се причислиха към над 130 града по света, които желаят официално " място на масата " на двата кръга договаряния на Организация на обединените нации, които би трябвало да стартират през февруари, написа фондация " Томсън Ройтерс ".

Правителството на Съединени американски щати се отдръпна от диалозите по-рано този месец, като държавният секретар Рекс Тилърсън сподели, че процесът " би могъл да подкопае суверенното право на Съединени американски щати да постановат имиграционното си право и да охраняват границите ".

Това се случи на 3 декември, а дни по-късно 14 американски града и един окръг подписаха декларация, че желаят да се причислят към договарянията. Отделно писмо бе изправено и на комисаря на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди. Такива претенции са сложили и общо 130, тежко наранени от миграция градове, измежду които Монреал и Аман.

Въпросните договаряния са част от бъдещо съглашение, което цели да бъде първия интернационален контракт, обсъждан от държавните управления по света под надзора на Организация на обединените нации, който да визира всички измерения на интернационалната миграция. Съгласие да стартира работа по него бе реализирано на Общото заседание на Организация на обединените нации през септември 2016 година, когато Съединени американски щати още бяха ръководени от Барак Обама.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР