136 играчи и техни приятели закриха сезона на семейната тенис

...
136 играчи и техни приятели закриха сезона на семейната тенис
Коментари Харесай

136 приятели на тениса закриха сезона на Уикенд тур в Сандански

136 играчи и техни другари закриха сезона на фамилната тенис и СПА верига Уикенд тур в Сандански. По традиция последният шампионат за годината се организира в най-слънчевия и топъл град в страната. Още в петък състезатели и близки дойдоха в Интерхотел Сандански, с цел да упражняват и да се насладят на отличните условия, които оферират домакините. Много от тях тестваха най-новите модели ракети на Уилсън.

Официалните срещи започнаха в събота без изненади. Фаворитите от 14-те групи продължиха напред във финалната фаза на идващия ден, а останалите имаха време да се възползват от термалния минерален басейн и от СПА процедурите в хотела. Както нормално, и този път уредниците бяха подготвили изненади за състезатели и техните придружители. За всички имаше утринен стречинг на тенис кортовете и обиколка на града с екскурзовод.

В първия кръг на елиминациите най-големите изненади сервираха Иво Боджаков, който в профил Николай Топалов и Христо Янков, който обърна Иван Златанов от 1:5. До финала имаше доста забавни дуели, а на полуфиналите Пейчо Пейчев загуби от Борис Монов, а Йордан Пичуров позволи поврат от Станислав Иванов от 1:5 и два мачбола в своя изгода.

Така след повече от 120 мача стартира финалът, който притегли повече от 50 души въодушевена аудитория. Феновете залагаха на победа на Борис Монов, който завоюва тазгодишния Риу Правец Оупън. Станислав Иванов обаче не беше склонен с тях. За разлика от предходния край, който загуби, той излезе на корта извънредно стимулиран, не даде късмет на Монов и завоюва купата с 6:1.

При дамите за трофея спориха Илияна Шейтанова и Стефка Бончева. Този път Илияна очевидно беше в по-добра форма и победи с 6:2. Тя отбрани шампионската си купа от март още веднъж тук, когато отново победи една от най-хубавите в любителския тенис - Мариана Динкова. Използвайки отличната инерция, тя завоюва и първото място при смесените двойки с сътрудник Георги Йорданов.

Награждаването на спечелили се трансформира в празник за всички, а умората се изпари благодарение на отличната храна и студени питиета. Финалистите получиха ваучери за извършване на покупки от верига магазини Спорт Бокс. Мениджърът на Уикенд тур Ивайло Цанков връчи плакети на домакините от Интерхотел Сандански и МТК Спорт ООД за поддръжката при провеждането на шампионатите. Томболата за отмора за двама в Интерхотел Сандански беше извоювана от Дани Милкова, пристигнала да поддържа една от участничките при дамите. Наградата за СПА процедури отиде при Иван Петков, който беше в Сандански с 15 другари, които да му вдъхват кураж по време на мачовете.

Така с доста тенис и положително въодушевление беше закрит най-успешният сезон на фамилната тенис и СПА тенис верига. През годината се организираха осем шампионата в разнообразни топ дестинации за отдих и отмора. На кортовете излязоха повече от 250 участника, съпроводени от още толкоз близки и другари. Идеята на уредниците е феновете на тениса да играят обичаната си игра и в това време да си подарят незабравима отмора със фамилии и близки. От Уикенд тур дават обещание доста изненади и оспорвани мачове и през 2019 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР