134 км от магистрала Хемус“ ще се проектират и строят

...
134 км от магистрала Хемус“ ще се проектират и строят
Коментари Харесай

Строят 134 км от „Хемус“ без обществена поръчка

134 км от автомагистрала „ Хемус “ ще се проектират и строят от държавното дружество „ Автомогистрали “ без социална поръчка. Това излиза наяве от публикация на Агенция „ Пътна инфраструктура “ в края на предходната година.
Участъкът на Автомагистрала „ Хемус “ от Боаза до Велико Търново ще коства 1,125 млн. лева без Данък добавена стойност. В правата влизат пътните възли „ Дерманци “, „ Каленик “, „ Плевен “, „ Летница “,

Това се показва в мнението на Агенцията за публични поръчки, с което тя се съгласява трасето да се построи, без да се афишира социална поръчка.

В случая се ползва текст, съгласно който избягването на разпоредбите на закона е допустимо, когато юридическо лице, което е обект на надзор, разпорежда поръчки на възложителя, който го управлява, или на друго юридическо лице, следено от същия възложител.

Контрол върху „ Автомагистрали “ упражнява едноличният притежател на капитала – Министерството на районното развиване и благоустройството, което е и принципал на Пътната организация.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР