134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия

...
134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия
Коментари Харесай

Стара Загора тържествено отбеляза годишнината от Съединението

134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия старозагорци означиха с церемониален общоградски обред пред паметника „ Защитниците на Стара Загора “ в парк „ Пети октомври “. 

Пред паметта на дедите ни, съединили отечеството ни през 1885-а, се поклониха десетки старозагорци, заместник-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова, секретарят Делян Иванов, депутати, регионалният шеф Гергана Микова и заместниците й Петя Чакърова и Красимир Червилов, общински съветници, представители на партии, сдружения и съюзи. В ритуала участваха и военни от Втора механизирана бригада.

„ Тази паметна дата би трябвало да тачим, както тачим Трети март! Няколко години след Освобождението, българите се активизират и основават невиждан акт в Европа. Личности, политици и държавници се сплотяват за общата идея – мощна България. Днес ние би трябвало да виждаме сътвореното от тези наши сънародници превърнато в действителност. Всички ние се нуждаем от мощна, просперираща и обединена България. Затова би трябвало да отстояваме това единение, тъй като то ще направи България мощна! “, сподели в словото си Иванка Сотирова.

Венци на благодарност пред паметника бяха положени от община Стара Загора, общинския съвет на Стара Загора, Втора механизирана бригада, регионалния шеф на Стара Загора, от Емил Христов, заместник-председател на Народното събрание, а представители на партии и организации и признателни жители отрупаха с цветя мемориала и се поклониха пред паметта на обединителите на Княжество България и Източна Румелия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР