132 са плажовете с договори у нас, като от тях

...
132 са плажовете с договори у нас, като от тях
Коментари Харесай

Ангелкова: От 1 юни отваряме заведенията за закрито

132 са плажовете с контракти у нас, като от тях 23 ще бъдат тези с нулеви цени на шезлонги и чадъри. Това заяви Николина Ангелкова, министър на туризма.

Най-ниски са цените на Албена -1 лев, и Балчик – 1.50. По 5 лв. ще бъдат таксите на Свети Константин и Елена.

Предстои да бъде основано и мобилно приложение, в което всичко почиващи ще могат да получат повече информация за всички плажове и техните цени.

Тепърва ще се пресметна, по какъв начин ще бъдат обезщетени концесионерите и наемателите. Тези, които към този момент са си заплатили таксите, парите им ще бъдат трансферирани за идната година.

„ Ще следим прецизно и в действителност се надяваме да не си играем на гоненица. В последна сметка всички дружно желаеме да притеглим туристи на Черноморието, а не да използваме трикове, които да изгонят туристите. За нас е значимо ние да предложим оптимално най-хубавото качество “, разяснява Ангелкова пред БТВ.

Според министъра ще има намаление и в цените на хотелите.

„ Ценовата политика си дефинира всеки един хотелиер. Не сме спрели да организираме диалози с представители на сектора и  имам тяхното увещание, че ще предложат допустимо най-изгодните предложения “, сподели тя.

Ангелкова се надява от 15 юни да бъдат вероятни полети от редица европейски страни. Тя разяснява и отварянето на заведенията на закрито.

„ От 1 юни отваряме заведенията на закрито. В момента водим диалози с щаба и министъра на опазването на здравето по тази причина какви ще са мерките  и желая да ви уверя, че контролът ще бъде извънредно непоколебим “, изрично съобщи министърът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР