131 деца получиха стипендии за постигнати височки резултати в областта

...
131 деца получиха стипендии за постигнати височки резултати в областта
Коментари Харесай

Столичната община раздаде 131 стипендии в Деня на българския спорт



131 деца получиха стипендии за реализирани височки резултати в региона на спорта от Столична община. Финансовите награди на обща стойност над 15 000 лв. бяха връчени в Деня на българския спорт от олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова, Ваня Кастрева - шеф на Столичния инспекторат по обучение, Ирена Димитрова –дирекция „ Превенция, интеграция, спорт и туризъм “ и от доцент доктор Тодор Чобанов - заместник-кмет по направление “Култура, обучение, спорт и предварителна защита на зависимости ”

„ До в този момент, през миналите 5 години 300 деца получиха стипендии за реализирани високи резултати в региона на спорта. И в този момент в годината, в която София е европейска столица на спорта тази самодейност продължава. До в този момент над 270 000 души се включиха в събитията заложени в тази стратегия. Надяваме се този висок стандарт на дейна спортна активност да се трансформира не в изключение, н в някакъв самобитен пик, който ще отмине по-късно, а към предписание, към норма за това, което ще вършим всяка година оттук насетне. Поздравявам всички стипендианти, всички родители и треньори, които оказват помощ тези триумфи да станат факт “, съобщи доцент доктор Тодор Чобанов.

Сред наградените личат имената на медалисти от международни и европейски шампионати, като международната вицешампионка с отбор – дами Теодора Александрова, бронзовите медалисти от европейското състезание по художествена гимнастика – отборно Биляна Писова, Биляна Везирска и Мария Спасова, тенисистът Адриан Андреев, който на 16 години прави дебют в съществена скица на АТП шампионат, бронзовата медалистка от шампионата на Стария континент по таекуондо (олимпийска версия) Пресияна Сърбинова, както и третия от европейското по карате в отборното Тодор Ранчев, възпитаник в 11 клас в Първа британска езикова гимназия.

„ Това е ужасно нещо, защото ученическия спорт, учениците това са бъдещето на нашата страна. Смятам, че такива церемонии, като тази със стипендии би трябвало да бъдат правени по-често. Това е огромен тласък за нас – учениците. Не е елементарно да съвместяваш спорт и обучение. Правя всичко допустимо да ги комбинирам. С вярната упоритост и с вярната мотивация, всичко се получава “, счита Тодор Ранчев.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР