130 специални културни прояви в 75 галерии, музеи, зали и

...
130 специални културни прояви в 75 галерии, музеи, зали и
Коментари Харесай

130 събития заливат Пловдив в Нощта на музеите

130 специфични културни прояви в 75 галерии, музеи, зали и заведения ще залеят Пловдив в Нощта на музеите от 13 до 15 септември. Акцентите в многото и разнородни събития на 14-ата НОЩ са основани особено за нея и образуват кураторската й стратегия, формирана от Владия Михайлова.

Част от тях ще влязат през “задния вход " на Стария град, разкривайки една по-малко известна част към Източната врата. Други ще срещнат жадните за модерно изкуство гости с работата на обещаващи актьори от Австрия и България и ще отворят още веднъж вратите на детмаг “Снежанка " с изложбата Open Art Files, отдадена на историята на актуалното българско изкуство и курирана от Вера Млечевска, куратор и на Българския павилион на 58-ото Биенале на изкуствата във Венеция.

И трите събития - изложбата “Общо място " в Данчовата къща, къща Стамболян и общественото пространство при Източната врата, изложбата с български и австрийски създатели и изложбата Open Art Files в детмаг “Снежанка ", са продуцирани от фондация “Отворени изкуства ".

Пловдивските музеи, галерии и ателиета ще показват изложения и актьори по специфични планове към НОЩ Пловдив. За своята “бяла нощ " живият град ще отвори и доста читалища, библиотеки, религиозни храмове и общностни центрове. Предвидена е и нарочна детска стратегия, така наречен „ Малка НОЩ ".

Между 13 и 15 септември споделените пространства на Пловдив - улици, площади и градини, също ще бъдат артистично трансформирани и ще се трансфорат в същински медии с помощта на цифровите събития от Creative Media Lab на Античния спектакъл.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР