130 състезатели от четири държави (България, Румъния, Молдова и Гърция)

...
130 състезатели от четири държави (България, Румъния, Молдова и Гърция)
Коментари Харесай

Шест български победи на европейското по мотокрос в Самоков

130 състезатели от четири страни (България, Румъния, Молдова и Гърция) взеха присъединяване в приключилия трети кръг на BMU European championship и втори кръг на Републиканския ни шампионат по мотокрос, който се организира на мотополигон „ Ридо “ край Самоков.

Въпреки прогнозите за дъжд, над именитото трасе не валя през целия ден и то бе в съвършено положение за каране във всички спортни маншове. Идеалните условия накараха водачите да покажат най-хубавото от себе си и в двата дни на спортния уикенд.

При най-малките машини, до 50 кубически сантиметра, крайната победа отиде в Румъния с помощта на Андрей Сенчеа, който изпревари Никола Мутафчиев (KTM) и сънародника си Стефан Стоичицу (KTM). В този ред тримата се качиха на подиума за награждаване след двата манша.

В МХ 65сс двоен безапелационен триумф взе Венцислав Тошев (KTM). Мартин Лалев (KTM) и Илия Димитров (KTM) финишираха на втората и третата позиция.

Християн Георгиев (KTM) победи конкуренцията в МХ 85сс и в двата манша и справедливо се качи на първото място за награждаване. Румънецът Золтан Ордог (Yamaha) стана втори, а с третото място от Самоков си потегли Мирослав Димитров (Yamaha).

В МХ2 Хакан Халми (KTM) не даде късмет на останалите водачи и пресече финала и в двете пробягвания със сериозен задатък пред Николай Малинов (KTM) и Жулиан Георгиев (Kawasaki).

В МХ1 Майкъл Иванов (KTM) още веднъж беше над всички в този клас и изцяло закономерно реализира третата си поредна победа от началото на сезона за BMU Европейския шампионат. Втори и трети с разменено по едно второ място в маншовете на стълбичката се подредиха Любомир Васев (Yamaha) и Стефан Нейчев (Yamaha).

Юлиан Райчев (Kawasaki) приключи първи в МХ, следван от Григор Царев (KTM) и румънският играч Йонут Кояну (Yamaha).

При МХ Seniors крайната победа завоюва Васил Стоянов (Honda). Станко Боянов (Kawasaki) стана втори, а Захари Томов (Honda) е трети.

Следващият кръг от календара по мотокрос ще бъде на 5, 6 септември в Кортен., Община Нова Загора.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР