130 млн. лева са необходими за мостове, естакади и виадукти

...
130 млн. лева са необходими за мостове, естакади и виадукти
Коментари Харесай

130 млн. лв. трябват за мостове, естакади и виадукти в лошо състояние

130 млн. лв. са нужни за мостове, естакади и виадукти в неприятно положение. Някои от тях не са ремонтирани от няколко десетилетия. Това заяви край Провадия министър-председателят Бойко Борисов.

„ Отдавна сме създали инспекция на мостовете. Разпоредих финансиране и неотложно строителство да не се чака програмата, с цел да не се стига до произшествия като в Италия. Защото 7 сме създали, 5 се вършат. Затова са тук министрите Горанов и Нанков и ще се съвещаваме, тъй че още идната седмица да вкараме всички тези места, които не са ремонтирани от 40 - 45 години ", сподели още министър председателят. „ Празнодумците приказват всеки ден, само че не са поставили една лопата бетон да ги стабилизират. Имаше проблематични сектори на „ Тракия ", само че всички рискови места сме създали, с цел да не сътворяваме суматоха. Но има други в неприятно положение ", добави Борисов.

Проверките на пътните мостове и уреди сме ги създали от дълго време, разпоредих финансиране и неотложно строителство, с цел да не се чака, разяснява в отговор на въпрос министър председателят. По думите му седем уреди са направени, пет се вършат сега, само че има още няколко. Той уточни, че има решение и още идната седмица на всички уреди в неприятно положение ще се вкара техника за ремонт. Борисов изясни, че се работи в основите на колоните на мостовете, прави се всичко належащо, което не е правено от 40 години.

Ще намерим метод да ги финансираме, без значение какъв брой пари са нужни, тъй като когато стане покруса, към този момент е късно, счита министър председателят. В отговор на въпрос би трябвало ли да се тормозят хората, Борисов сподели, че е трябвало да се тормозим и преди 20 години, само че тъй като никой не се е тормозил, всичко идва при неговото държавно управление. Премиерът сподели, че не помни до момента някой да е правил поправки на мостовете, естакадите и акведуктите.

Регионалният министър Николай Нанков добави, че планова поддръжка на оборудванията се прави и те се поддържат в положително експлоатационно положение. Той сподели, че остават още 17 обекта в недобро експлоатационно положение, които ще бъдат отремонтирани незабавно. По думите му до понеделник ще бъде даден финансовият проект и план за това. За тези 17 уреди в тежко положение по автомагистралите ще са нужни към 130 милиона лв. по планове.

Досега в поправки на мостови уреди в тежко положение са вложени над 108 милиона лв.. В отговор на въпрос за ремонта на Аспарухов мост министърът удостовери, че той ще бъде отсрочен, тъй като оборудването не е в сериозно положение.

Също в отговор на въпрос министърът сподели, че Дунав мост при Русе не е включен в тези уреди, само че той сега не е в тежко експлоатационно положение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР