130 млн. евро е обемът на германските инвестиции в България

...
130 млн. евро е обемът на германските инвестиции в България
Коментари Харесай

130 млн. евро е обемът на германските инвестиции в България през последната година

130 млн. евро е размерът на немските вложения в България през последната година. Немският бизнес прави оценка икономическата среда у нас като постоянна и предсказуема и възнамерява нови бъдещи планове. С огромна конференция през днешния ден Германо-българската индустриално-търговска камара ще означи 25 години немска стопанска система в страната.

Първото в света посланичество на немската стопанска система е учредено в България през март 1993 година. Десетки са немските компании, които откриват страната ни като място за бизнес.

"Ние от 28 години произвеждаме в България. Това, което оказва помощ в последните години е постоянна и предсказуема конюнктура, обвързвана с налози и валутни курсове, плюс фактът от креативност и еластичност на личния състав ", сподели пред БНР Георги Атанасов, шеф на дъщерно сдружение на немски тръст у нас.

Управителят на Германо-българската индустриално-търговска камара Митко Димитров уточни: "Ние започнахме един кариерен конгрес с българското посолство в Берлин предходната година. Тази година ще го продължим през октомври и в други елементи на Германия. Знаем доста добре къде са съсредоточени най-вече нашите студенти. Това е една опция да си ги връщаме. Другата опция е с дуалното професионално образование - тук да бъдат подготвени български фрагменти, които да остават и да работят тук в немски или в български предприятия ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР