130 детски площадки в София вече се ремонтират, първите готови

...
130 детски площадки в София вече се ремонтират, първите готови
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Ремонтираме 130 детски площадки в цяла София

130 детски площадки в София към този момент се ремонтират, първите подготвени са в квартал „ Света Троица “. В началото на годината Столичният общински съвет одобри предлагането на ръководителя Георги Георгиев и зам.-кмета по екология Десислава Билева за разпределяне на 3 000 000 лева за ремонт и поддръжка на площадки във всички региони на столицата.

От 100 000 до 135 000 лв. се разпределят директно на районните кметове за възобновяване и поддържане на детските площадки в междублокови пространства, като средствата се отпускат както за създаване, по този начин и за възобновяване на съществуващи площадки – според от положението им в съответния квартал.

„ Както обявихме още при представянето на програмата, предпочитано работим за възобновяване на най-старите уреди, другият аршин е фокусът върху кварталите, които са обитаеми най-вече с млади фамилии с дребни деца. Столичната община обезпечава финансирането на тези 130 площадки отмерено на всички региони, за което благодаря на госпожа Фандъкова. В общинския съвет взехме решение районните кметове да дефинират кои пространства да бъдат актуализирани, по тази причина ще чакам от тях бързо, качествено и в къси периоди да изпълнят плановете – разполагат към този момент с обезпечено финансиране. Децата на София заслужават да играят в чиста и безвредна среда и ние сме длъжни да я осигурим. Благодаря за координацията на целия план на заместник-кмета по екология Десислава Билева, която си свърши съзнателно работата. Градският парламент утвърди листата със декларираните детски площадки и районните кметове към този момент работят по обновяването им. Сред тях първенец е кметът на „ Илинден “ Иван Божилов, който към този момент приключи реконструкцията на две огромни площадки „ Света Троица “ – до бл. 357 и до блок 319 в квартала. “, разяснява ръководителят на СОС Георги Георгиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР