130 българи са се върнали от Поднебесната империяБългария е предприела

...
130 българи са се върнали от Поднебесната империяБългария е предприела
Коментари Харесай

Китай: Мерките ви срещу вируса са добри

130 българи са се върнали от Поднебесната империя
България е подхванала подобаващи и съответни ограничения за предварителна защита против разпространяването на ковид. Това съобщи китайският дипломат в България Дун Сяодзюн в изявление за Българска национална телевизия. Китайското държавно управление обърна огромно внимание върху нужните стъпки за предварителна защита и надзор. Мерките са най-строги и всеобхватни, доста от тях даже надвишават условията на интернационалните здравни разпореждания, акцентира дипломатът.  Според нашата информация, към 500 китайски жители живеещи и работещи в България, са се върнали в Китай по празниците, заяви посланикът. 

Сега е проведен специфичен транспорт и всички връщащи се ще бъдат под 14-дневно домашно наблюдаване. До момента към 130 жители са се върнали назад в България, сподели Негово превъзходителство. Той  благодари за оказаната интернационална поддръжка след експлоадирането на епидемията с новия ковид. В момента се нуждаем от медицински консумативи, като защитни дрехи, очила, маски и т.н, сподели дипломат Дун Сяодзюн.

Междувременно стана ясно, че Китай ще проверява гибелта на лекар Ли Вънкян от Ухан - един от първите предизвестили за съществуването на новия ковид, който умря от болестта. Случаят провокира яд и доста мнения в обществените мрежи в страната, макар, че голяма част от постовете по тематиката към този момент са изтрити.

Броят на жертвите на ковид продължава да се усилва и те към този момент са 722, а броят на инфектираните е съвсем 32 000. Излекувани и изписани от болница са над 2000 души.

Наличието на ковид е доказано в 25 страни. Хиляди остават блокирани на няколко круизни кораба в разнообразни точки на света. От Световната здравна организация предизвестиха за изострен дефицит на защитни дрехи и маски, като разликата сред търсенето и предлагането е към 100 пъти. Експерти приканват да не се спекулира с цените на тези артикули.

Особено мощно се усеща потребността им в Ухан. За града, от който потегли болестта, отпътуват още спомагателни медицински екипи. Местната администрация прави всичко допустимо, с цел да овладее обстановката, в това число и да помогне на локалните производителите на маски, ръкавици и защитни дрехи.

До момента сме обособили 28 болнични заведения с 8 895 места. Новата болница с потенциал 1000 кревати към този момент е в деяние, сподели   Ху Ябо, заместител кмет на Ухан, представен от Българска национална телевизия. Той добави: „ Другото новопостроено лечебно заведение с 1 600 места ще проработи през днешния ден. Всички те са предопределени за пациенти в сериозно положение. Три общински здания са превърнати в лечебници. Няколко образователни заведения и спортни зали също се приготвят за банкет на заболели ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР