13 са случаите на нови заразени с кронавирус в Пловдив.

...
13 са случаите на нови заразени с кронавирус в Пловдив.
Коментари Харесай

Лекар, пожарникар и готвачка в детска градина с COVID-19 в Пловдив

13 са случаите на нови инфектирани с кронавирус в Пловдив. Сред тях доктор, готвачка в детска градина, пожарникар и шивачка в завод.
Заради доктор с COVID-19, затвориха за цялостна стерилизация вътрешното и кардиологичното поделение на Транспортната болница в Пловдив. Здравните управляващи изследват контактните лица на дамата.
Заради готвачка в детска градина " Щастливо детство " пък 11 души спомагателен личен състав в детското заведение се тества за кроонавирус. Резултатите са негативни. Жената от детската градина не е имала директен допир до децата, заяви регионалният шеф Дани Каназирева, представена от БНР.
Сред новите случаи в Пловдив е и пожарникар от екипа в Район „ Тракия “. Издирени са всички 7 контактни лица и са сложени под карантина.
И на двете места се извършват предписаните от Регионалната здравна ревизия противоепидемични ограничения - дезинфекцира се.
Сред новите инфектирани е и шивачка от завод в Кричим, само че тя не е била на работа от 15 юни и остават няколко дни до края на карантината ѝ.
Има още 3 нови случая на коронавриус в Пловдивско - от село Костиево, мъж на 87г. - приет в болница в " Св. Георги ", жена на 45г. от село Белащица - приета в болница в " Иван Рилски ", изясни Каназирева.
Останалите случаи са установени в общините Брезово и Асеновград. Те са първи позитивни проби за вируса в тези градове, съобщи още Дани Каназирева.
Областният шеф посочи, че е взето решение от регионалния медицинския щаб болните от ковид да се лекуват единствено в Университетската болница „ Свети Георги “.
Следващата седмица ще се разисква разновидността и за още една аварийна болница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР